Go to Top

Pustni krofi- pogoji za peko in prodajo

Pustni krofi so poslastica, ki se ji je nemogoče odreči v pustnem času in času maškar. Z njimi se sladkajo mladi in stari. Če ste pravi kuhar, vam krofi omogočajo veliko domišljije pri pripravi in polnjenju. Je peka slaščic vaša priljubljena dejavnost in bi bili pustni krofi mala malica za vas? Potem berite naprej.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

DATA d.o.o. vam nudi vse na enem mestu – pravno in finančno svetovanje pri ustanovitvi podjetja.

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Lačnih ust ne manjka, slaščice so zmeraj aktualne in peka slaščic je lahko dobra priložnost za zaslužek. Če ne veste, kako registrirati podjetje, smo Vam pri DATA d.o.o. na voljo za vsa vprašanja. Naši strokovnjaki vam svetujejo glede davčnih, pravnih in finančnih postopkov ter za vas vodijo računovodski servis. Pišite nam na data@data.si za vašo ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun plače

Pustni krofi so lahko vaša podjetniška ideja

Če razmišljate, da bi bili pustni krofi priložnost za vaš zaslužek, potem verjetno že imate podjetje in registrirane ustrezne dejavnosti za peko slaščic. Peka slaščic je namreč zahtevnejša dejavnost in zanjo je potrebno izpolnjevati pogoje. Potrebno je izbrati dejavnost s šifro 10.710 Proizvodnja kruha, svežega peciva in slaščic iz Standardne klasifikacije dejavnosti. Peka spada pod obrtne dejavnosti in pri tem je potrebna določena izobrazba (vsaj NPK).

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Pustni krofi in ustrezna izobrazba za peko slaščic

Za peko slaščic, kamor spadajo tudi krofi, se navdušujejo posamezniki različnih izobrazb, izkušenj in usmeritev. Pred kratkim smo svetovali bodoči podjetnici inženirki kemijske tehnologije, ki je želela preostanek delovne kariere peči sladice. Razložili smo ji, da izobrazba ni pogoj za registracijo s.p., je pa pogoj za določene dejavnosti, ki jih želi opravljati podjetnik. In, ker bodo med njenim naborom sladic tudi pustni krofi, bo morala pred začetkom opravljanja dejavnosti, opraviti tečaj, izobrazbo, nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) in si pridobiti naziv Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način. Ta NPK je podlaga za pridobitev obrtnega dovoljenja za opravljanje dejavnosti peke slaščic.

Pravni nasvet

Pustni krofi in sladice v času pusta zahtevajo registracijo živilskega obrata

Potrebno bo registrirati še živilski obrat in pripraviti smernice dobre higienske prakse (HACCAP). Zato je morda v tem trenutku ta dejavnost primerna za tiste, ki že imate podjetje in se ukvarjate s peko slaščic. Svojo ponudbo boste v takem primeru le prilagodili pustnemu času in okusu maškar.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja