Go to Top

Kako odpreti svoj sp ali svoje podjetje?

Kako odpreti svoj sp ali svoje podjetje?

Kako odpreti svoj sp ali svoje podjetje? To je vprašanje s katerim se je srečal že marsikdo med nami. Status samostojnega podjetnika (s.p.) je najbolj enostavna pravno-organizacijska oblika, ki jo je moč registrirati tako rekoč  od danes na jutri. A navkljub temu je dobro vedeti kaj ob tem počnete! Preberite si nekaj koristnih korakov za uspešno in enostavno registracijo lastnega podjetja!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Podjetje DATA d.o.o. je ponudnik raznovrstnih storitev za vstop v svet podjetništva. Pri podjetju DATA d.o.o. nudimo vsem novim ali tudi že izkušenim podjetnikom podporo našega strokovnega računovodskega servisa. Preučite prednosti podpore, ki jo lahko nudi računovodski servis z več kot tremi desetletji izkušenj in podpore prav takim kot ste Vi! Pišite nam na data@data.si za ponudbo ali se dogovorite za oseben informativni posvet!

Informativni izračun plače

Kako odpreti svoj sp, če nimam ustanovitvenih sredstev oz. kapitala?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Registracija statusa samostojnega podjetnika je najbolj enostavna pravno-organizacijska oblika prav zaradi hitrega postopka registracije in pričetka delovanja in zaradi dejstva, da za njeno ustanovitev ne potrebujete ustanovitvenega kapitala. Za pričetek poslovanja je potrebno s.p. le primerno registrirati in urediti si bančni račun.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kako odpreti svoj sp, če nisem lastnik objekta, ki bi ga uporabljal za naslov podjetja?

Vsako podjetje ali registrirana pravno-organizacijska oblika, kot tudi s.p. potrebuje za poslovanje nek poslovni sedež ali naslov. Tako morate ob registraciji s.p.-ja navesti tudi naslov, od koder bo s.p. posloval. Za koriščenje naslova, kjer niste lastnik objekta morate ob registraciji predložiti tudi t.i. overjeno izjavo lastnika objekta. Več o tej izjavi si lahko preberete tukaj. Overitev izjave lahko ob prisotnosti lastnika izvedemo tudi pri podjetju DATA d.o.o. – oz. pri naši točki SPOT Registracija. Tudi ta postopek je pri nas brezplačen.

BRUTO NETO PLAČA

Tako se v primeru, da niste lastnik hiše ali stanovanja Vi, obrnete na starše, sorodnike, prijatelje ali znance za naslov podjetja. Nudenje poslovnega naslova za njih ne prinese nobenih dodatnih skrbi ali davčnih posledic. Dovoljenje Vam lahko lastniki objekta tudi kadarkoli umaknejo. V kolikor želite, lahko koristite tudi t.i. storitev virtualne pisarne oz. storitev koriščenja poslovnega naslova. Tudi to nudimo v DATA d.o.o. in za ponudbo te storitve ali okvirno ceno nam pišite na data@data.si!

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Kako odpreti svoj sp brez osnovnih računovodskih znanj?

Pri podjetju DATA d.o.o. poznamo pot do uspešnega podjetnika in ta je v večji meri odvisna od podpore, ki si jo podjetnik zagotovi. Tako imamo prilagojene pakete računovodskih storitev, ki obsegajo tudi zakupljen čas za računovodsko svetovanje in informiranje se o stvareh, ki jih morda še ne poznate. Pri nas lahko poiščete tudi storitev svetovanja s strani izkušenih pravnikov ali davčnih svetovalcev.

Da naredimo Vaš vstop v podjetništvo kar se da lažji in informiran, ter da Vam predstavimo področje podjetništva čim bližje, lahko pri nas najdete tudi izobraževanja iz osnov poslovanja, pravnega poslovanja ter vodenja knjig.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja