Go to Top

Priprava na razgovor – kaj je potrebno storiti?

Priprava na razgovor – kako naj poteka?

Priprava na razgovor – ste v iskanju zaposlitve ali želite zamenjati službo? Kaj je dobro vedeti, preden greste na zaposlitveni razgovor? Ste mogoče ostali brez službe ali pa nočete »nad vami več šefa«? Potem je ustanovitev lastnega podjetja prava rešitev za vas! Pri nas na Dati že več kot 30 let pomagamo bodočim in obstoječim podjetnikom na njihovi poti! Če bi tudi vi radi ustanovili d.o.o. ali pa odprli s.p., ste na pravem mestu! Za podrobnejše informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si.

Informativni izračun plače

Kako poteka priprava na razgovor?

Če sta bila vaš življenjepis in spremno pismo dovolj zanimiva za bodočega delodajalca, ste dobili vabilo na razgovor. Tam je pa potrebno še dokazati, da ste primerni za delovno mesto. Pogledali bomo, kako je smiselno, da poteka vaša priprava na razgovor. Kadrovika namreč morate prepričati v kratkem času. Običajno razgovori trajajo med 10 in 60 minutami.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Pri nas lahko opravite tudi Varstvo in zdravje pri delu!

Priprava na razgovor (1. del)

Priprava na razgovor oz. prvi korak, ki ga je priporočljivo storiti je to, da spoznate vašega bodočega delodajalca! Preverite, kaj dela in kakšna je njegova pozicija na trgu. Informacije lahko pridobite tudi od znancev, medijev, publikacij … Pomembno je tudi, da dokažete, da ste strokovnjak na vašem področju. Če je za določeno delovno mesto zahtevano na primer znanje nemškega jezika, boste skoraj zagotovo na razgovoru morali to znanje tudi dokazati.

Preberite tudi – Se bodo najnižje osnovne plače izenačile z minimalno?

Priprava na razgovor (2. del)

Nadalje mora vaša priprava na razgovor temeljiti na tem, da si pripravite odgovore na nekatera splošna vprašanja. Večina delodajalcev namreč postavlja  klasična vprašanja, ki se ponavljajo. Takšna vprašanja so na primer glede vaših delovnih izkušenj, vaše osebnosti, ambicijah in načrtih. Vprašanja pa lahko pripravite tudi vi! Na razgovoru imate običajno tudi vi možnost, da zastavite vprašanja. In to je vaša priložnost, da dokažete, da poznate področje dela ter pokažete vaš interes za delovno mesto. Vsekakor pa imate priložnost, da dobite dodatne informacije, s katerimi ugotovite, ali je delovno mesto primerno za vas.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Priprava na razgovor (3. del)

Pomembno je tudi, da se za razgovor primerno oblečete! In to primerno za delovno mesto na katerega ste se prijavili. To pomeni, da je pomembno, da se vaša vizualna podoba sklada s podobo delovnega mesta, na katerega ste se prijavili. Pomembno je, da ste urejeni, a ne pretiravajte z modnimi dodatki. Priprava na razgovor predvideva tudi to, da niste živčni pred razgovorom. To je mogoče lažje svetovati kot dejansko storiti. Zavedati se je potrebno tudi, da je vaš nastop na razgovoru ključnega pomena! Prvi vtis mora biti najboljši! V prostor vstopite samozavestni ter urejeni!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja