Go to Top

Premik ure na zimski čas 2022 – kdaj, kako in zakaj še vedno?!

Premik ure na zimski čas 2022 – konec oktobra jo prestavimo ob treh za eno uro nazaj

Premik ure na zimski čas 2022 se bo pri nas ponovno zgodil v nedeljo, 30. oktobra 2022, ob treh ponoči. Temu bo tako kljub večletnim obljubam, glasovanjem in celo sprejemu ukinjanja letne spremembe časa v Evropskem parlamentu! Bo po poletnem času premik ure na zimski čas 2022 naš zadnji?

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Je to morda že obljubljen zadnji premik ure na zimski čas 2022?

Na žalost o tem še ne moremo govoriti. Premik ure na zimski čas 2022 naj bi bil v EU ukinjen že pred leti, ko je spremembo izglasoval Evropski parlament v letu 2019. Vendar se je zadeva ustavila tam. Sprva so čakali na izvedbo ocene vpliva, zatem pa je zadeva obstala pri izbiri posameznih držav na katerem času bi ostali – bodisi poletnem ali zimskem.

Informativni izračun plače

Premik ure na zimski čas 2022 v nekaterih državah po svetu že ukinjen!

Navkljub temu da je premikanje ure bilo načrtovano za varčevanje z energenti za čas ekonomske krize povezane z energenti (podobno kot dandanes) v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega tisočletja, ti ukrepi po analizah nikoli niso dostavili obljubljenega.

Mnoge države po svetu so tako že ukinile premikanje ure. Premik ure na zimski čas 2022 tako na primer ne bo izveden v nekaterih državah kot so Egipt, Sudan, Sirija, Iran, Irak, Turčija, Armenija, Azerbajdžan, Argentina, Brazilija in Rusija. Indija in Japonska sicer premika urnih kazalcev nikoli nista vpeljale.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

pravno svetovanje

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Premik ure na zimski čas 2022 tudi ne bo veljal za nekatere države bližnjega vzhoda, kot so Savdska Arabija, ZAE, Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar in Jemen. Letos prvič premika tudi ne bo izvedla Jordanija. Med državami, kjer vlada še ni naredila koraka k ukinitvi dvakrat letni spremembi časa je Združeno Kraljestvo.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

V ZDA premik ure na zimski čas 2022 steče teden dni kasneje!

V državah EU bo izveden premik ure na zimski čas 2022 ob treh ponoči na dan 30. oktobra, vendar tako ne bo povsod po svetu. V ZDA bodo ta premik izvedli teden dni kasneje, torej 6. novembra. To bo za teden dni vplivalo na časovno razliko med državami in med drugim lahko tudi vplivalo na vaše nakupovanje kriptovalut.

Zadnji premik ure na zimski čas 2022 zagovarjajo tudi politiki v ZDA. Vendar tudi čez lužo sami zakonodaji za konec premikanja ure ne obetajo svetle prihodnosti. Tudi tam je sprejemanje takšne zakonodaje podvrženo ostalim svetovnim dogodkom. Četudi bi bil zakon sprejet na predviden datum 5. novembra, kot takšen ne bo v veljavi do leta 2023.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja