Go to Top

Pravilniki podjetja

Pravilniki podjetja

Pravilniki podjetja, ki jih morajo obvezno pripraviti delodajalci, so velikokrat neustrezni. Pravna služba podjetja Data se vsakodnevno sooča z vprašanji delodajalcev o njihovih obveznostih, ki jih nalaga slovenska zakonodaja. Zanimajo jih predvsem razni pravilniki podjetja. Naši pravniki med svetovanji ugotavljajo, da se večina delodajalcev sicer zaveda svojih obveznosti, a so pogosto izgubljeni med zahtevami zakonov in pogodb.

Posledice poslovanja, ki ni usklajeno z zakonodajo, so pogosto neprijetni obiski različnih inšpekcij. Naši pravniki se srečujejo z mnogimi konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. Mnogi se morajo odločiti celo za zaprtje podjetja.

V večini primerov pa bi se tem zapletom lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja. Naši pravniki so jih zbrali na enem mestu in pripravili brezplačen seminar o vseh obveznostih, ki jih slovenska zakonodaja zahteva od delodajalcev.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Vsebina seminarja

Obveznosti delodajalcev od A do Ž – v skladu z zakonodajo

Med drugim vam bomo odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Kateri pravilniki podjetjaso obvezni in kateri priporočljivi?
  • Kdo naj vam pripravi pravilnike podjetja?
  • Katere kadrovske evidence morate voditi in kako?
  • Kako urediti sodelovanje z zunanjimi sodelavci?

Spregovorili bomo tudi o kaznih, ki vas lahko doletijo, če poslovanja nimate urejenega v skladu s tovrstno zakonodajo. Razložili bomo še, katere pravilnike in pogodbe lahko pripravi kadrovnik, katere pa raje prepustite pravnim strokovnjakom.

Komu je izobraževanje namenjeno?

 Vsem podjetjem in ustanovam, ki zaposlujejo delavce ali sodelujejo s zunanjimi sodelavci. K udeležbi vabimo predvsem vodstveni kader in kadrovike.

Sprejemamo prve prijave za udeležbo na brezplačnem predavanju, prva termina sta četrtek, 30. avgusta, in torek, 4. septembra 2018.

Po seminarju se boste lahko dogovorili tudi za termin individualnega pravnega svetovanja.

Pripravila: pravna služba podjetja Data, d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja