Go to Top

Prava ideja bo rešila turizem

Prava ideja predstavlja rešilno bilko za letošnjo turistično sezono! Priznati je potrebno, da je epidemija COVID-19 dodobra spremenila poletne načrte večini zemljanov. Tudi tisti, ki niso načrtovali dopusta na drugem koncu sveta, so se znašli pred dilemo – iti ali ne iti na Hrvaško, in podobno.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

So vaši zaposleni uspeli do 30.6.2020 porabiti lanskoletni dopust? Se sprašujete, če ste dolžni neizrabljen dopust izplačati? Pišite našim pravnikom na data@data.si! Zagotovo vam bodo našli rešitev, ki je za vas najugodnejša.

Informativni izračun plače

Je pomembna prava ideja ali epidemiološka slika?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Pogosto poudarjamo, da je za uspeh potrebna prava ideja! Pa to še vedno velja v času, ko epidemija COVID-19 spreminja naše življenjske navade? Vas v odločitev, kje preživeti dopust prepriča majhno število okužb s COVID-19 ali popusti in dodatna ponudba?

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Prava ideja: popusti, bonus program, garancija…

Mnogi turistični ponudniki se sprašujejo kako privabiti turiste. V ta namen ponujajo popuste, dodatne storitve, ipd. Če je njihova poslovna odločitev pravilna bo seveda pokazal čas. Dejstvo je namreč, da na našo odločitev zelo vpliva epidemiološko stanje posamezne turistične destinacije ter tudi opozorila oziroma priporočila NIJZ.  Zavedamo se namreč, da nas lahko ob vrnitvi v Slovenijo čaka karantena in lahko morebiti ostanemo celo brez nadomestila plače.

BRUTO NETO PLAČA

Okužba s COVID-19 v Uzbekistanu vam prinese 3.000 EUR!

Precej drugačen pristop k privabljanju turistov so ubrali v Uzbekistanu. Svojo turistično sezono skušajo rešiti z zagotovilom, da če se okužite v njihovi državi, za to prejmete 3.000 EUR! Po podatkih spletnega mesta worldometers.info je do sedaj v Uzbekistanu potrjenih 15,349 primerov COVID-19, umrlo pa je 76 oseb. Kljub temu pa velja opomniti, da slovenski državljani za vstop v Uzbekistan potrebujejo vizum, in da v Uzbekistanu obstaja možnost terorističnih napadov ekstremnih islamistov, zato MZZ svetuje pozornost.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Je potovanje v Cancun prava ideja?

Po poročanju CNN se sicer zračni prostor nad Mehiko komaj dobro odpira, turistični ponudniki pa že aktivno iščejo zmagoviti recept za obuditev turizma. Če bi želeli obiskati Cancun lahko ob pregledu ponudb zasledite, da ponudniki oglašujejo ponudbo 2×1: dve brezplačni namestitvi za vsaki dve plačani noči. Ponudba vključuje tudi povrnitev stroška pri letalskem prevozniku za eno osebo.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Turistični boni – prava ideja za naš turizem!

V Evropi se ponudniki večinoma odzivajo na slabše povpraševanje z nižanjem cen paketov in dodatnimi popusti. Nekatere države pa so storile še korak dlje:

  • Slovenija: uvedba turističnih bonov.
  • Bolgarija: ne zaračunavajo več pristojbin za ležalnike, senčnike in miz.
  • Švica: ponujajo t. i. “Ženevske pakete”, ki so sestavljeni iz doživetij in vavčerjev za hotele, ponujajo pa jih 65% ceneje kot pred pandemijo.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja