Go to Top

Povzetek leta 2021 na Data točki – aktivnosti za podjetnike

Povzetek leta 2021 – pregled dogajanja na Dati

Povzetek leta 2021 na Data točki je pokazal, da smo tudi to leto opravili številne postopke registracij novih podjetnikov ter veliko postopkov sprememb podatkov že obstoječih podjetnikov in podjetij. Želite tudi vi stopiti na podjetniško pot? Nič lažjega – pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter dobili boste več informacij!

Informativni izračun plače

Povzetek leta 2021 – več kot 300 registracij samostojnih podjetnikov

Pa pojdimo lepo po vrsti. Leto ima 365 dni in če naredimo povzetek leta 2021 z vidika števila registracij samostojnih podjetnikov na DATA točki, smo to leto skoraj vsak dan registrirali enega podjetnika. Pa ne le to. Samostojne podjetnike smo pri postopku registracije prijavili še v davčno evidenco in jim uredili prijavo v zavarovanje. Mnogim med njimi, ki so tudi postali stranke našega računovodskega servisa, smo čez leto pomagali s postopki prijave delavcev v zavarovanje, spremembo podatkov njihovega podjetja, jim svetovali glede vstopa v DDV sistem, opravili postopke spremembe popoldanskega s.p. v redni s.p. in obratno.

Ustanovitev podjetja

podjetniško svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Povzetek leta 2021 – katere dejavnosti so bile najpogosteje registrirane?

Katere dejavnosti so bile največkrat registrirane pri samostojnih podjetnikih, ki so registracijo podjetja opravili na naši DATA točki? Ob pregledu dejavnosti smo ugotovili, da je epidemija koronavirusa vplivala tudi na izbor dejavnosti podjetnikov. Tako so v letošnjem letu prevladovale dejavnosti kot so: prodaja prek spleta, kurirske storitve in dostava hrane na dom, informacijske storitve, storitve izobraževanja in umetniške storitve.

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Povzetek leta 2021 – več kot 120 registracij d.o.o.

Podobno kot lansko leto, smo na naši DATA točki letos registrirali več kot 120 družb z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Družbenikom in zastopnikom d.o.o., smo uredili prijavo davčnih podatkov in jim uredili prijavo v zavarovanje, če je bilo potrebno. Naši računovodje pa so poskrbeli, da je bil postopek pridobitve DDV številke za d.o.o. hiter in enostaven. Povzetek leta 2021 pri opravljenih postopkih registracij d.o.o. je pokazal, da je to leto največ podjetij registriralo dejavnosti na področju gradbeništva, trgovine, IT storitev in svetovanja na poslovnem in finančnem področju.

Informativni izračun za normirance

Pisali smo že, da se je v letu, ki se počasi izteka, spremenila zakonodaja na področju zahtev, ki jih morajo izpolnjevati družbeniki-tujci, ki želijo registrirati d.o.o. v Sloveniji. Prav tako smo pisali o tem, da so morali  d.o.o.-ji obvezno poskrbeti za objavo elektronskega naslova družbe. Pri vseh teh spremembah je podjetnikom prav prišla pomoč naše pravne službe. V kolikor bi tudi vi potrebovali pravni nasvet na področju delovnega, gospodarskega ali obligacijskega prava, nas lahko pokličete na 01/600-1530.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Povzetek leta 2021 – več kot 80 predavanj za podjetnike

Svetovalci podjetja DATA vedno poudarjamo, kako pomembne so informacije v obdobju priprave na podjetniško pot. Zato svetovalci, ki vodimo izobraževanja in predavanja v našem podjetju, nismo oklevali, ko smo morali že drugo leto zapored večino predavanj za bodoče in aktivne podjetnike, izvesti prek ZOOM-a. Prek tega informacijskega kanala smo izvedli tudi več-dnevno spletno usposabljanje za podjetnike. Veseli nas, da lahko bodoče podjetnike temeljito pripravimo na podjetniško pot tako s predavanji kot z individualnimi svetovanji v našem podjetju. Če tudi vi potrebujete podjetniško, davčno ali pravno svetovanje, nam lahko pošljete mail na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja