Go to Top

Postopek ustanovitve s.p. – kaj je treba vedeti pred ustanovitvijo s.p.?

Postopek ustanovitve s.p. je enostaven in hiter postopek. Vseeno pa se je treba nanj vsaj nekoliko pripraviti. Kako poteka postopek ustanovitve s.p.? Kaj potrebujete in kaj morate vedeti?
Če ste se odločili, da boste tudi vi šli na svoje in odprli s.p. (ali d.o.o.), lahko to opravite na naši Data točki. Za termin registracije podjetja pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Postopek pri nas uredite povsem brezplačno!

Brezplačno registrirajte podjetje

Kaj morate vedeti pred registracijo s.p.?

Ena stvar, ki jo boste morali določiti, je poslovni naslov podjetja. Če niste lastnik oz. solastnik objekta, kjer bo vaš naslov, boste namreč potrebovali overjeno izjavo lastnika objekta. Odločiti se boste morali tudi, katero dejavnost oz. dejavnosti boste opravljali. Pomembno je, da se pozanimate, ali za opravljanje vaše dejavnosti veljajo kakšni pogoji. Glede tega vam lahko svetujejo naši podjetniški svetovalci. Preden opravite postopek ustanovitve s.p. si je smiselno zagotoviti tudi računovodjo. Tudi tega vam lahko zagotovimo pri nas – postanite stranka računovodskega servisa DATA! Odločite pa se morate tudi glede obdavčitve vašega s.p. Boste mogoče normiranec s.p.? O tem, kakšna vrsta obdavčitve je primernejša za vaš s.p., vam lahko svetujejo naši davčni svetovalci!

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem

Odprite s.p. na Dati – pri postopku vam pomagamo!

Kako poteka postopek ustanovitve s.p.?

Če boste postopek ustanovitve s.p. opravljali na naši DATA točki, vas bo skozi postopek vodil naš referent. Osebno se boste oglasili pri nas, postopek pa boste opravili v približno 30 minutah. S seboj boste prinesli veljaven osebni dokument in davčno številko. Če sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, pa boste potrebovali še overjeno izjavo oz. soglasje (so)lastnika objekta za poslovni naslov. Postopek ustanovitve s.p. se nadaljuje s pripravo obrazcev za zunanje institucije. In sicer se pripravi obrazec za Ajpes. Gre za prijavo za vpis samostojnega podjetnika. Fursu se oddajo davčni podatki za samostojnega podjetnika. Z obrazcem M1 pa se uredi prijava v obvezna socialna zavarovanja. Veste, koliko znašajo prispevki za s.p. 2023?

Odprite popoldanski s.p. ob redni zaposlitvi

Udeležite se naših seminarjev!

Preden pridete na postopek ustanovitve s.p. vam priporočamo tudi udeležbo na naših seminarjih! Pri nas na DATI namreč organiziramo številna izobraževanja, ki podjetnikom pomagajo pred, med in po registraciji podjetja. Pred ustanovitvijo s.p. ali d.o.o. se lahko udeležite naslednjih brezplačnih izobraževanj:

  • “Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo”;
  • “Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja”;
  • “Prednosti in slabosti samozaposlitve”.

Termine in podrobnosti zgoraj omenjenih seminarjev lahko preverite na naši spletni strani pod rubriko “izobraževanja”.

Pred odprtjem podjetja pa je seveda smiselno preveriti zakonodajo (sploh ZGD-1 ter zakone, ki so povezani z opravljanjem vaše dejavnosti). Ob morebitnih dilemah vam z veseljem pomagajo naši podjetniški svetovalci! Za termin svetovanja se lahko dogovorite na 01 600 1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem – prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja