Go to Top

Postopek odprtja doo – na katera vprašanja je treba poznati odgovore?

Postopek odprtja doo – hitro in enostavno!

Postopek odprtja doo lahko opravite na naši DATA točki. S kakšnimi vprašanji se običajno obračate na naše podjetniške svetovalce? Če želite tudi vi ustanoviti d.o.o. ali s.p. nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Postopek odprtja doo in pogosta vprašanja pred odprtjem

Postopek odprtja doo terja pripravo in načrtovanje preden se družbenik ali več njih odločijo opraviti postopek registracije doo na DATA točki. Kakšna vprašanja nam bodoči lastniki družbe zastavljate, ko se odločate za postopek odprtja doo? Ali mora biti kapital za ustanovitev doo v denarju ali dam lahko svoj avto za kapital? Mora ustanovitveni kapital doo ves čas ostati na poslovnem računu družbe? Kako hitro se lahko registrira doo? Kaj moram paziti pri imenu firme? Ali moram urediti in pripraviti izjavo lastnika objekta za poslovni naslov in kako? Se lahko na DATA točki ustanovi tudi večosebna družba? Lahko doo posluje tudi če ni nihče zaposlen v družbi? Koliko zastopnikov – direktorjev lahko imenujem v doo?

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Kako do pravih informacij, če načrtujete postopek odprtja doo?

Če se pripravljate na postopek odprtja doo, potem vam lahko pomagamo v podjetju DATA. Za začetek vam predlagamo udeležbo na predavanju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer boste med drugim zvedeli bistvene informacije o tem, kako poteka postopek registracije doo na DATA točki. Kadar imate podjetniki specifična vprašanja prav glede vaše situacije pa vam lahko svetujejo svetovalci podjetja DATA, ki nudijo individualno svetovanje na davčnem, finančnem in računovodskem področju in pravnem področju. Svetujejo pa vam lahko tudi glede pridobivanja dovoljenj za prebivanje in delo v Sloveniji.

Božičnica 2022 – jo bo vaše podjetje izplačalo?

Načrtujete postopek odprtja doo še letos? Na kaj morate biti pozorni?

Večkrat smo že pisali o tem, kakšen je postopek odprtja doo, zato si več informacij o postopku preberete na tej povezavi. Za postopek odprtja doo zadnji mesec letošnjega leta pa morate razmisliti še o datumu vpisa v poslovni register. Nekateri družbeniki želite postopek odprtja doo in vpis v register podjetij opraviti v decembru, da boste z novim letom že takoj začeli s poslovanjem. Vedeti morate, da boste v primeru vpisa doo v register podjetij na npr. zadnji dan starega leta morali oddati bilanco na FURS.

Bodoči družbeniki doo, na voljo smo vam svetovalci podjetja DATA za informacije in svetovanje pred izpeljavo postopka odprtja doo, pa tudi referenti DATA točke za pripravo vseh potrebnih dokumentov za registracijo doo. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite 01 6001 530. Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja