Go to Top

Ponovno odprtje s.p. – kdaj lahko znova odprete s.p.?

Ponovno odprtje s.p. je možno. Posameznik lahko večkrat na leto odpre in tudi zapre s.p., ko ga ne potrebuje več. Registrski organ mu ob vsakem novem odprtju s.p. določi novo matično številko, davčna številka podjetnika se ne spreminja. V kolikor želite (ponovno) ustanoviti s.p., nas pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin registracije podjetja!

Brezplačno registrirajte podjetje

Na kaj je potrebno biti pozoren, ko se odločate za ponovno odprtje s.p.?

Če ste postopek izbrisa s.p. izpeljali pravilno in o izbrisu s.p. obvestili registrski organ AJPES, naredili odjavo iz zavarovanja na ZZZS in vam je računovodja pripravil zaključno bilanco ob izbrisu s.p. ter jo poslal na FURS, potem za ponovno odprtje s.p. ne bi smelo biti težav. Vendar je pomembno vedeti, da mora oseba, ki želi ponovno registrirati s.p., izpolnjevati z Zakonom o gospodarskih družbah (ZGD-1) določene pogoje. Preverite jih oziroma se v zvezi s tem posvetujte z našo pravno službo!

Izračunajte si plačo

Izberite zanesljivega računovodjo

Kaj potrebujete za ponovno odprtje s.p.?

Naj vas spomnimo, da za postopek registracije s.p. na DATA točki potrebujete:

  1. Osebni dokument
  2. Svojo davčno številko
  3. Overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov s.p., če sami niste lastnik ali vsaj solastnik objekta ali stanovanja, kjer bo naslov vašega s.p.

Skupaj z referentom boste uredili vso potrebno dokumentacijo. Da bo vaše poslovanje lažje, se ob registraciji odločite tudi za dobrega računovodjo!

Normirani s.p – kaj morate vedeti?

Kako je s prispevki?

Podjetniki, ki se odločate za ponovno odprtje s.p., nas pogosto sprašujete ali boste lahko uveljavljali znižane prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje znotraj prispevkov za socialno varnost, tudi ko gre za ponovno odprtje s.p. Ne boste mogli, saj Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) določa, da 50 odstotkov nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje lahko podjetnik uveljavlja zgolj ob prvem vpisu v register podjetij.

Za več informacij smo vam na voljo na 01 600 1530 in data@data.si.

Prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja