Go to Top

Pogoji za registracijo d.o.o. – kdo lahko ustanovi podjetje, kdo ne?

Pogoji za registracijo d.o.o. se nanašajo na nekatere zakonske omejitve pri imenovanju družbenikov in zastopnikov. Kakšni pa so pogoji za registracijo d.o.o. pri nas na DATI?

Če tudi vi načrtujete odprtje podjetja, lahko to storite na Data točki. Naši referenti vas vodijo skozi celoten postopek. Rezervirajte termin za registracijo podjetja preko spletnega obrazca! Lahko pa nas tudi pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Odprtje podjetja – postopek

Pogoji za registracijo d.o.o. v ZGD-1

Kateri so pogoji za registracijo d.o.o.? Odgovor ponuja Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1). V 10.a členu tega zakona je namreč opredeljeno, kdo ne more postati ustanovitelj, družbenik oz. podjetnik. Eden izmed pogojev je ta, da ustanovitev d.o.o. ni možna za osebo, ki je bila pravnomočno obsojena na kazen zapora zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine, zoper človekovo zdravje ter zoper splošno varnost ljudi in premoženja. Prav tako ustanovitev podjetja ni možna za osebo, ki je bila v obdobju zadnjih 12 mesecev javno obljudena na seznamu nepredlagateljev obračunov ali na seznamu neplačnikov.

Izračunajte se si vašo plačo!

Naredite informativni izračun dohodnine z našim kalkulatorjem

Kdo lahko registrira d.o.o. na DATA točki?

Kateri so pogoji za registracijo d.o.o. na DATA točki poleg izpolnjevanja pogojev iz 10.a člena ZGD-1? Družbenik(i) in zastopnik(i) se mora(jo) osebno oglasiti na postopku registracije d.o.o. z veljavnim(i) osebnim(i) dokumentom oz. dokumenti. Če želite d.o.o. registrirati na DATA točki, morate nameniti tudi kapital v evrih v najmanjšem znesku 7.500 evrov. V kolikor med družbeniki oz. zastopniki ni lastnika objekta, kjer bo sedež oz. poslovni naslov podjetja, je potrebno priskrbeti še overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o.

Normiranci! Kaj morate treba vedeti?

Pogoji za registracijo d.o.o. – kdaj ni možno na DATA točki?

V vseh primerih pa ni možno opraviti registracije d.o.o. na DATA točki. V nekaterih primerih bo treba k notarju, kar sicer prinese dodatne stroške. Ustanovitev d.o.o. se mora opraviti pri notarju, če družbenik oz. družbeniki za kapital namenijo osnovna sredstva. Enako velja tudi v primeru, če želijo družbeniki večosebnega d.o.o. v družbeno pogodbo dodati posebne člene, ki podrobneje urejajo razmerja med družbeniki v d.o.o. Registracijo d.o.o. bo potrebno pri notarju opraviti tudi, če želita družbenika v družbi biti zakonca.

Kilometrina – koliko znaša v 2023?

Če bi potrebovali pomoč pri tolmačenju zakonodaje, vezane na pogoje registracije d.o.o, se lahko vedno obrnete na naše pravne ali podjetniške svetovalce! Ti vam bodo tudi podrobneje razložili razlike pri ustanovitvi enoosebnega d.o.o. in večosebnega d.o.o. Za ponudbo svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja