Go to Top

Podražitve mesa neizbežne? Nas čaka celo pomanjkanje?

Podražitve mesa so po nekaterih napovedih neizogibne

Podražitve mesa so ponovno zelo možne. Kljub temu, da je letos do podražitev mesa že prišlo. Kje so razlogi, ki bi lahko privedli do dražjega mesa in kolikšne bi naj bile podražitve mesa? Za koliko pa se je meso že podražilo od lanskega leta?

Odprtje s.p. lahko opravite na naši DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Podražitve mesa bi lahko bile okrog 15-odstotne

Vse kaže, da se inflacija (še) ne bo umirila. Julijska inflacija je bila recimo 11-odstotna. Po nekaterih napovedih bi se lahko meso lahko podražilo vsaj za 15 odstotkov. Kje iskati razloge za predvidene podražitve mesa?

Uporabite naš kalkulator za informativni izračun plače! Pretvorite bruto v neto!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Kje iskati razloge za napovedane podražitve mesa?

Točne napovedi, kolikšne bi naj bile podražitve mesa sicer ni možno napovedati, a poznavalci trdijo, da se bo meso zaradi višjih cen osnovne surovine (svinjskega mesa) ter visokih cen energentov in višjih stroškov dela, dejansko podražilo. Strokovnjaki opozarjajo tudi na morebitne posledice suše. Če bo sušno obdobje še naprej, bi lahko jeseni v tem primeru (zaradi izpada krme) prišlo celo do pomanjkanja mesa.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Podražitve mesa od lanskega leta 14-odstotne!

Nedolgo nazaj smo pisali tudi prehranski draginji. Od julija lani do julija letos se je meso podražilo za 14 %. Podražitve mesa so od lanskega leta najbolj opazne pri perutnini. Ta se je od lanskega do letošnjega julija podražila za skoraj 20 %. Kolikšne so bile še ostale podražitve hrane lahko preberete v članku Prehranska draginja – hrana se je podražila za več kot 13 %!. Tam lahko preberete še kolikšne so bile podražitve ostalih živil. Preverite, za koliko so se podražili kruh, maslo, moka, testenine, olje in sadje po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (Surs).

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja