Go to Top

Počitnice z letalom vas bodo rešile skrbi, da bi morali v karanteno

Počitnice z letalom, kam?  Situacija je Hrvaški močno prekrižala načrte. Kljub temu, da so močno znižali cene, je zasedenost majhna. Svarijo tudi pred tem, da je stanje na Balkanu še mnogo slabše, kot pravijo trenutne številke. Če si vseeno želite dopustniškega pobega, so počitnice z letalom trenutno dobra in varna priložnost.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Slovenci vsako leto radi dopustujemo na Hrvaškem. A trenutna koronavirus situacija je turističnim ponudnikom na Hrvaškem močno prekrižala načrte. Gostov ni, saj se ljudje ves čas sprašujemo, kdaj bo Hrvaška na rdečem seznamu in bo ob povratku domov potrebna 14-dnevna karantena. Nizozemska je namreč Hrvaško že uvrstila na oranžni seznam, hrvaške oblasti pa same oblikujejo tudi sezname rdečih regij.

Da bi poletna sezona vsaj nekoliko zaživela, so na Hrvaškem znižali cene sob in apartmajev. V večini so cene znižali za 20 do 30 odstotkov, ponekod celo do 50 odstotkov. A kljub znižanju cen turističnih namestitev na Hrvaškem, imajo letos tam kar za 80% manj rezervacij kot lansko leto.

BRUTO NETO PLAČA

Situacija v resnici slabša, kot kažejo številke

Vprašanje je, ali se bo letos stanje na Hrvaškem sploh popravilo. Avstrijci namreč opozarjajo, da so resnične številke o številu okuženih na Balkanu v resnici do desetkrat višje. V državah, kot sta Bolgarija in Kosovo, naj bi bila stopnja okuženosti kar 50-odstotna.

Spomnimo namreč, da so imeli takšne številke tudi v Ischglu, ki je bil v Avstriji največje žarišče virusa. Ugotovili so, da ima tam kar 43 odstotkov prebivalcev protitelesa na konoravirus.

Četrti protikoronski paket

Ljudje ne želijo tvegati

V družbi se pojavlja velik strah pred okužbo, pa tudi pred morebitno obvezno 14-dnevno karanteno ob povratku v Slovenijo. A vseeno gre za čas dopustov, ko si ljudje želimo vsaj nekoliko odklopiti od ponorelega sveta in obiskati kakšno počitniško destinacijo. Počitnice z letalom so v zadnjem času vse pogostejše.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Kam vseeno na pobeg?

Pojavljajo se številne omejitve, rdeči seznami se ves čas spreminjajo. A če bi radi dopustovali, vam to ni povsem onemogočeno. Nekatere počitniške destinacije so namreč že povsem odprti za turiste, saj naj bi bile z vidika okužb varne. Na nekatere počitnice z letalom se lahko odpravite celo iz Ljubljane.

Potrebujete nasvet glede davčnih vidikov oddajanja nepremičnine? Pošljite povpraševanje!

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Najbolj priporočljiva možnost za počitnice z letalom so trenutno grški otoki, poletnih žarkov pa se lahko trenutno varno naužijete tudi na Cipru in Malti. Na zelenem seznamu držav, kamor lahko Slovenci potujemo, je tudi Španija.

Lahko se odločite tudi za nekoliko hladnejše počitnice z letalom in se odpravite v Skandinavijo. Nikar sicer na Švedsko, ki je še vedno na rdečem seznamu držav, Norveška, Danska, Finska in Islandija pa ostajajo na seznamu varnih držav.

Oglejte si, katere države so trenutno na zelenem seznamu in tako lažje načrtujte svoje počitnice z letalom.

Pravni nasvet

Na počitnice z letalom nikar v Turčijo, Egipt in Tunizijo, raje po poljub v Pariz

Slovenske turistične agencije so že pripravljale ponudbe za počitnice z letalom za Turčijo, Egipt in Tunizijo, a je Ministrstvo za zunanje zadeve nastopilo proti tem predlogom.

Glede na to, da ne vemo, kako bo v nadaljevanju poletja s porokami v Sloveniji, se mogoče lahko odločite za kakšno alternativo. Francija se še vedno nahaja na zelenem seznamu. Če vas srbijo pete, je Pariz ravno letos dobra ideja za počitnice z letalom. Po dolgem času se namreč vanj ne zgrinjajo gruče turistov, kot vsa leta poprej.

A ne pozabite. Ne glede na to, ali se nahajate na domačem vrtu, v kakšnem lepem delu Slovenije, na Hrvaškem, ali pa odhajate na počitnice z letalom, je potrebno spremljati širjenje virusa, preveriti pogoje vstopa v ciljno državo in se držati ustreznih protikoronskih ukrepov.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja