Go to Top

Odprtje d.o.o. – katera so najpogostejša vprašanja pred ustanovitvijo?

Odprtje d.o.o. oz. družbe z omejeno odgovornostjo vsekakor zahteva nekaj predhodne priprave. Na vsa morebitna vprašanja, ki jih imate pred ustanovitvijo d.o.o., vam lahko odgovorijo naši podjetniški svetovalci, ki so dosegljivi na 01/600-1530 ali na data@data.si. V tem članku pa bomo pogledali nekaj vprašanj, na katera mora(jo) družbenik(i) najti odgovore, ko se odločijo za odprtje d.o.o.

Izračunajte si svojo plačo z našim kalkulatorjem

Odprtje d.o.o. – koliko družbenikov? Kdo bo zastopnik?

Ko se odločate za odprtje doo, je eno izmed vprašanj – koliko bo družbenikov v d.o.o.? V kolikor bo družbenik samo en (se pravi vi sami), gre za tako imenovani enoosebni d.o.o. Če pa se odločite za ustanovitev večosebnega d.o.o., pa je potrebno vedeti, da je največje število družbenikov navzgor omejeno. In sicer se lahko za odprtje doo odloči največ 50 družbenikov. Prav tako je potrebno določiti zastopnika oz. zastopnike družbe.

Ustanovite podjetje – na enostaven način

Za odprtje d.o.o. potrebujete sedež podjetja in poslovni naslov

Potrebovali boste tudi sedež podjetja, kjer boste opravljali dejavnost oz. kjer bo delovalo vodstvo podjetja. V kolikor niste lastniki objekta na poslovnem naslovu, boste za odprtje d.o.o. potrebovali overjeno izjavo lastnika objekta, s katero vam dovoli poslovanje na izbranem naslovu.

Izberite zanesljiv računovodski servis

Naredite informativni izračun dohodnine z Data kalkulatorjem

Za odprtje d.o.o. je potreben tudi ustanovitveni kapital

Za razliko od odprtja s.p., je za ustanovitev d.o.o. zahtevan osnovni kapital, ki znaša najmanj 7500 evrov. Na DATA točki je možno ustanoviti d.o.o. le, če bo družbeniki namenili ustanovitveni kapital v denarju. V kolikor želijo družbeniki kot kapital nameniti osnovna sredstva, morajo postopek opraviti pri notarju. Bodo pa v tem primeru stroški priprave na registracijo družbe višji, saj bodo potrebovali sodnega cenilca, hkrati pa bodo morali plačati še strošek notarskega postopka.

Dnevnice 2023 – koliko znašajo?

Kaj pa dejavnosti družbe?

Ko gre za odprtje d.o.o., se določi tudi glavno dejavnost podjetja. Gre za tisto dejavnost, ki bo prinesla največ prihodka v podjetje. Določijo se tudi dodatne dejavnosti. Te se lahko dodajajo in brišejo tudi potem, ko je odprtje d.o.o. že zaključeno. Če želite tudi vi ustanoviti podjetje, rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas! To lahko storite preko telefona 01/600-1530 ter na data@data.si. Na omenjenih kontaktih kjer se lahko dogovorite tudi za individualen posvet z našimi podjetniškimi svetovalci.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja