Go to Top

Maske v letalskem prometu tudi več ne bodo obvezne!

Maske v letalskem prometu v EU s 16.5. ne bodo več obvezne

Maske v letalskem prometu zaradi izboljšanja epidemioloških razmer s ponedeljkom več ne bodo obvezne. To velja za letališča in letala v Evropski uniji. Še vedno pa velja priporočilo, da se maske v letalskem prometu uporabljajo.

Informativni izračun plače

Maske v letalskem prometu bodo po novem neobvezne – zakaj?

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) sta se odločili, da maske v letalskem prometu znotraj Evropske unije ne bodo več obvezne. To odločitev so sprejeli zaradi precepljenosti, naravno pridobljene imunosti proti covidu-19 ter odprave večine protikoronskih omejitev v državah EU. To pomeni, da maske v letalskem prometu (letališča in letala) EU načeloma ne bodo obvezne.

Boste odprli s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Kljub vsemu maske v letalskem prometu ostajajo priporočljive

Nova pravila, da maske v letalskem prometu znotraj EU ne bodo več obvezne, bodo začela veljati s ponedeljkom, 16. maja. A priporočilo, da se zaščitne maske še vedno uporabljajo, ostaja. A vseeno bodo pravila tudi po tem datumu različna med letalskimi družbami. Za polete na destinacije oz. iz destinacij, kjer je uporaba mask v javnem prometu še naprej obvezna, se svetuje uporaba mask tudi na letalih in letališčih. Še posebej jih priporočajo ranljivim potnikom.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Maske v letalskem prometu neobvezne, kaj pa ohranjanje varne medsebojne razdalje?

EASA in ECDC svetujeta, da se varna medsebojna razdalja v zaprtih prostorih, spoštuje še naprej. Hkrati pa upravnike letališč pozivajo k pragmatičnosti. V kolikor bi dosledno ohranjanje varne razdalje povzročilo nastajanje gneče na drugih lokacijah, naj pri tem ne vztrajajo. Obe organizaciji letalskim družbam prav tako svetujeta, da ohranijo sistem zbiranja podatkov preko posebnih obrazcev o letalskih potnikih, ki so bili uvedeni v času pandemije. In to kljub temu, da jih večina držav ne zahteva več. Opozarjajo namreč, da bi se lahko ob morebitnem pojavu nove različice covida-19 izkazale za pomembne.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja