Go to Top

Letna poročila 2021 – normiranci že razmišljate o oddaji?

Letna poročila 2021 za normirance se oddaja marca 2022

Letna poročila 2021 za normirance bo potrebno pripraviti in oddati do konca marca 2022. Takrat bodo podjetniki tudi ugotovili kakšen davek od prihodkov bo potrebno doplačati ali pa so morda z akontacijami plačali preveč. Še pred koncem leta pa se je smiselno na okvirni rezultat pripraviti! V koliko potrebujete pomoč pri pripravi, se lahko obrnete tudi na naše davčne in računovodske svetovalce. Za termin plačljivega svetovanja pokličite na 01/6001-530.

Informativni izračun plače

Katera so letna poročila 2021 normirancev?

Tako imenovani davčni obračun za normirance 2021 je tudi edino poročilo, ki ga morajo samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov, oddati. Letna poročila 2021 je treba oddati enkrat letno.Normiranci ne pripravljajo in oddajajo računovodskih izkazov in letnega računovodskega poročila preko AJPES-a.Ta letna poročila 2021 oddajajo le tisti samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi dejanskih stroškov oziroma odhodkov. V kolikor davčni obračun za normirance 2021 ni oddan pravočasno je v Zakonu o davčnem postopku (ZDavP-2) predpisana globa v višini do 800 do 10.000 evrov.

Želite ustanoviti s.p.?

Davčni obračun za normirance – udeležite se izobraževanja pri nas!

V našem podjetju, Data d.o.o., imamo posebno delavnico, kjer se podjetniki naučite letna poročila 2021 pripraviti sami. Naš seminar »Davčni obračun za normirance 2021« je primeren za vsakogar, ki prvič oddaja poročilo, ker pa vključuje tudi najnovejšo zakonodajo, je primeren tudi za tiste (nekoliko) bolj izkušene! Normiranci letna poročila 2021, z našo pomočjo, lahko torej pripravite in oddate sami!

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!davčno svetovanjeVse, kar morate vedeti, če želite registrirati normirani s.p.

Na obrazcu davčni obračun za normirance 2021 je moč tudi spremeniti način obdavčitve za tekoče leto, torej 2022, v kolikor podjetnik ne izpolnjuje več pogojev za normiranca ali pa se je tako odločil prostovoljno.

Informativni izračun za normirance

Mesečne obveznosti normirancev

Ne glede na to, da je dejansko letno poročilo le eno, ima samostojni podjetnik – normiranec, mesečne obveznosti s:

Preberite tudi: Popoldanski sp prispevki – bo pokojnina kaj višja?

Mesečne obveznosti normirancev podrobneje razlagamo na seminarju »Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?«.

Znotraj našega računovodskega servisa seveda skrbimo za veliko število podjetnikov – normirancev, zato lahko vodenje evidenc in pripravo predpisanih poročil zaupate nam. Z več kot tridesetletnimi izkušnjami bomo poskrbeli, da bodo vaše knjige urejene in poročila oddana pravočasno. Za več informacij lahko pokličete 01/6001-530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja