Go to Top

Kdaj odpreti d.o.o., če se odločate za vstop na podjetniško pot?

Kdaj odpreti d.o.o.? Imate namen poslovati v tujini, zaposlovati delavce, kandidirati na razpisih in najemati kredite? Ne želite z vsem svojim premoženjem odgovarjati za poslovanje družbe kot je to v primeru registracije s.p.? Potem je d.o.o. primerna oblika družbe za začetek vaše podjetniške poti.

Če ste se odločili ali d.o.o ali s.p., se lahko naročite na podjetniško svetovanje ali pa termin za registracijo podjetja. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kdaj odpreti d.o.o. in kaj potrebujete za postopek?

Postopek registracije d.o.o. lahko brez stroškov postopka opravite na naši DATA točki. Dokumentacijo za registracijo d.o.o. boste tako pripravili ob pomoči referenta DATA točke. Pogoji, da lahko na DATA točki opravite postopek registracije d.o.o., so:

  • Za družbenika d.o.o. ne smejo obstajati razlogi iz 10. člena ZGD-1, ki določa omejitve pri ustanavljanju družb – več o tej temi smo pisali v tem članku;
  • Za ustanovitev d.o.o. je potreben ustanovitveni kapital v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov;
  • Vsi deležniki na postopku registracije morajo biti osebno prisotni;
  • Na postopek prinesejo veljavne osebne dokumente;
  • Po potrebi na postopek prinesejo tudi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov družbe, če bo naslov d.o.o. na lokaciji, katere lastnik ni nobeden od družbenikov.

Izračunajte si vašo plačo

Razlike med s.p. in d.o.o.

Kdaj odpreti d.o.o. in kako hitro lahko pričnete s poslovanjem?

Potem, ko ste zbrali potrebne informacije in ni več dileme, kdaj odpreti d.o.o., boste poklicali za termin registracije na DATA točko. Referent DATA točke vam bo pripravil vso potrebno dokumentacijo, ki jo boste podpisali. Izročil vam bo dokumente za odprtje začasnega računa na banki. Po vplačilu kapitala vam bo banka izročila potrdilo, ki ga boste vrnili referentu DATA točke. Referent bo oddal vlogo na registrsko sodišče.

Izberite zanesljivega računovodjo

V nekaj dneh bo družba registrirana. Po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register se boste vrnili nazaj na banko. Začasni bančni račun vam bodo spremenili v poslovni račun in družba bo lahko pričela s poslovanjem.

Če ste se odločili odpreti s.p. ali d.o.o., potem se obrnite na podjetje Data. Imamo že več kot 30 let izkušenj z ustanavljanjem podjetij! Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na termin registracije.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja