Go to Top

Kaj je e-račun – 3. del: 5 razlogov za uporabo e-računov

V prvem in drugem delu smo vam predstavili, kaj e-račun sploh je in kakšno obliko mora imeti ter kaj je potrebno vedeti o izdajanju le-tega. Če pa še vedno oklevate, vam v nadaljevanju navajamo 5 razlogov, zakaj je smiselno uporabljati e-račune.

5 razlogov za uporabo e-računovHitrost in velik prihranek časa

Zaradi same hitrosti izmenjave boste precej prihranili na času.  Za celoten postopek potrebujete, vključno z morebitnimi popravki in lažjo komunikacijo z nasprotno stranjo, le nekaj klikov in posrednik ni potreben! Brez pretiravanja lahko rečemo, da boste prihranili tudi do nekaj dni.

Avtomatizacija in učinkovitost

Argument iz prejšnje točke razumljivo vodi tudi do večje učinkovitosti. Avtomatizirani procesi povečajo produktivnost in s tem seveda tudi učinkovitost, kar drastično zmanjša stroške poslovanja.

Skrb za okolje

Če sledimo vedno aktualnemu zelenemu trendu, potem na tem mestu ni potrebna temeljitejša razlaga. V primeru uporabe e-računa je izvzet medij, torej papir.

Preprosta uporaba

Na prvi pogled se zdi pojem e-račun nekaj groznega in sila zapletenega, vendar pa to nikakor ne drži. Številni ponudniki vas čez celoten postopek vodijo postopoma po korakih, vmes pa vas tudi opozarjajo na morebitne napake.

E-račun bo postal standard

Kot se trgovina vedno bolj seli na splet, bodo (najverjetneje) tudi klasične račune v papirnati obliki vedno bolj začeli zamenjevati e-računi. Prav tako uporaba e-računov še nikoli ni bila na višji ravni.

Precej bolj pa vam lahko pri e-računih pomagajo naši svetovalci. Dosegljivi smo na 01 600 1530, lahko pa nas kontaktirate po elektronski pošti na data@data.si. Zelo vam priporočamo tudi obisk seminarja Osnove DDV in primeri iz prakse, kjer se lahko naučite marsičesa o izdajanju računov.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja