Go to Top

Nasveti za mlade podjetnike

Ustanovitev lastnega podjetja je v Sloveniji svojevrsten dosežek, še posebej med mladimi, ki se borijo z negotovo prihodnostjo. Vodenje lastnega podjetja zahteva precejšnjo profesionalnost, od vas pa terja tudi precej osebnega “žrtvovanja”. Ko ste opravili vse tehnične podrobnosti (samo registracijo, izbrali ime, dejavnost, knjigovodstvo, morda tudi pisarno, itd) pa končno lahko začnete zares s svojim poslovanjem.

Nasveti za mlade podjetnike Funkcionalna spletna stran

Vaša spletna stran je glede na to, da si oglaševanja ne morete privoščiti v izobilju, vaša izložba. Kot smo na naši strani že pisali,  je potrebno za uveljavljanje vašega podjetja oziroma natančneje storitev in izdelkov ogromno dela in vztrajnosti  Uspeh, sploh v sedanjem stanju gospodarstva, ne more priti kar čez noč. Sicer pa, kako vas bodo stranke sploh kontaktirale?

Neprestani stik s strankami

Logično nadaljevanje prve točke. Ker se šele uveljavljate, morate za pridobivanje novih  strank biti z njimi neposredno v stiku in biti prepričljivi do te mere, da vam bodo zaupali. Po drugi strani boste dobili dovolj odziva oziroma mnenj, kje imate prostor za izboljšave, z iskrenostjo in prijaznostjo pa sami ne morete zgrešiti.

Na začetku boste precej delali “zastonj”

Vsak uspešen podjetnik bo brez sramu povedal, da je prvih nekaj mesecev čas garanja, kjer je t.i. input (torej vložek) precej večji od outputa. To seveda ne pomeni, da boste vse razdajali zastonj in bili brezbrižni ob zamudah s plačili. Nemalo je tudi takih, ki vam vnaprej sporočajo, da se lahko za določen čas poslovite od družabnega življenja.

 Ni potrebno upoštevati vsakega nasveta

Sploh, ko začnete, boste deležni ogromno opazk in “nasvetov”, tudi na ravni gostilniških debat v stilu “jaz poznam enega, ki je poznal nekoga…”. Za vaš posel ste odgovorni in zadolženi izključno vi in popolnoma na vas je, koliko vam bo kdo solil pamet.

Da bo vaše poslovanje lažje in predvsem bolj uspešno, vam močno svetujemo obisk seminarjev Abeceda poslovanja, Metode plačevanja na spletu in davčna obravnava ter Kako pridobiti in zadržati kupca ter marketinški načrt.

Prijava na izobraževanje

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja