Go to Top

Delodajalci – preverite javna dela za leto 2019

Delodajalci ne pozabite na Katalog programov javnih del za leto 2019, ki je objavljen na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. V okviru programa sofinanciranja stroškov zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb v javnih delih za leto 2019 za izbor programov za leto 2019 je možno sodelovati od 5.12. 2018 do porabe sredstev oz. najdlje do 30.4. 2019.

Informativni izračun dohodnine

Javna dela za leto 2019 so predvidena na naslednjih področjih:

  • kmetijstvo,
  • vzgoja in izobraževanje,
  • okolje in prostor,
  • kultura,
  • socialno varstvo in
  • drugi programi javnih del.

Za izvajanje javnih del za leto 2019 je na voljo 15 milijonov EUR. V program naj bi se vključilo do 2.800 dolgotrajno brezposelnih oseb.

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na VEM točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

V programe javnih del za leto 2019 se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe. Zavod za zaposlovanje bo v izbrane programe javnih del napotil dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarnega nadomestila in se odločijo za vključitev v program javnega dela za leto 2019 v času trajanja pravice do denarnega nadomestila.

Javna dela za leto 2019 – kdo bo imel prednost?

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Prednost pri vključitvi bodo imele dolgotrajno brezposelne osebe, ki so več kot 2 leti neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in v tem času niso bile vključene v noben program aktivne politike zaposlovanja ter dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarne socialne pomoči. Dolgotrajno brezposelna oseba je lahko vključena v javna dela največ eno leto, zaradi stanja na trgu dela pa se lahko ponovno vključi, vendar pri istem izvajalcu javnih del najdlje še za eno leto.

Svetujemo vam, da čimprej preverite ali ste upravičeni do sofinanciranja stroškov zaposlitve dolgotrajno brezposelnih v javnih delih za leto 2019, da ne zamudite roka!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja