Go to Top

Izplačila denarne socialne pomoči nespremenjena

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) so v začetku marca napovedali, da se bodo izplačila denarne socialne pomoči z aprilom 2018 premaknila iz druge polovice meseca na začetek meseca. Zdaj so si očitno premislili.

>>> Bi radi ustvarili delovno mesto po svojih željah in na področju, ki vas veseli? Priložnost za to, da se osvobodite službe, ki vas ne razveseljuje, oziroma da prenehate neuspešno iskati zaposlitev,  je samozaposlitev. Njene prednosti in slabosti spoznajte na našem brezplačnem izobraževanju!

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Na MDDSZ so nameravali z letošnjim aprilom preložili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, torej izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine. Izplačevali naj bi jih okoli 5. dne v mesecu.

Na ta način so želeli osebam, ki prejemajo katerega izmed navedenih socialnih transferjev, omogočiti čim hitrejšo pridobitev denarnih sredstev, ki jih potrebujejo za zadovoljevanje življenjskih potreb oziroma reševanju položaja materialne ogroženosti.

>>> Novosti na področju starševskega varstva in družinskih prejemkov

Termini za izplačila denarne socialne pomoči ostajajo nespremenjeni

Kljub navedenemu za zdaj termini za izplačila denarne socialne pomoči ostajajo nespremenjeni. “Razlog za preklic spremembe so organizacijski problemi, ter problemi pri vsebinski izpeljavi premika izplačil,” so zapisali na spletni strani MDDSZ.

izplačila denarne socialne pomočiRedna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik bodo tako kot že doslej izplačana v drugi polovici meseca, okoli 21. v mesecu. Izredna izplačila pa bodo izplačana v prvi polovici meseca, okoli 5. dneva v mescu.

>>> Se tudi vi sprašujete, kako do dodatnega zaslužka? Koristne nasvete dobite na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Višina denarne socialne pomoči

Vlada je pred kratkim predlaga dvig denarne socialne pomoči na 331,26 evrov. To je 34 evrov oziroma 11 odstotkov več kot zdaj. Sprememba se nanaša le na višjo socialno pomoč za samske osebe, ki zdaj prejemajo 297 evrov, in pare brez otrok. Za družine pa bo znesek ostal tak, kot je bil doslej. Več si lahko preberete v prispevku Dvig denarne socialne pomoči.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja