Go to Top

Invalid lahko odpre s.p. – na registracijo prinese odločbo o invalidnosti

Invalid lahko odpre s.p. pojasnjujemo svetovalci podjetja DATA sogovornikom, ki nas sprašujejo, če lahko registrirajo podjetje. To lahko storijo kljub temu, da imajo v odločbi o invalidnosti omejitve glede del, ki jih lahko opravljajo. Poznati morajo odločbo o invalidnosti, še bolje pa je, da se v času priprave na podjetniško pot informirajo na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, če obstajajo kakšne ovire.

Opremljeni z informacijami ZPIZ-a, nato pokličejo 01/600-1530 ali pišejo na data@data.si in se naročijo na posvetovanje pri enem izmed podjetniških svetovalcev podjetja Data.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Invalid lahko odpre s.p. – postopek enak kot pri podjetnikih brez odločbe o invalidnosti

Na postopek registracije prinese invalid-podjetnik osebni dokument in svojo davčno številko. Po potrebi pa prinese tudi overjeno izjavo lastnika objekta in odločbo o invalidnosti, ki jo je dobil bodisi od ZPIZ-a ali Zavoda za zaposlovanje. Referent DATA točke skupaj s podjetnikom-invalidom pripravi:

  • prijavo podatkov za register podjetij AJPES,
  • prijavo davčnih podatkov na FURS,
  • prijavo v zavarovanje z M1 obrazcem.

Sklep o vpisu v poslovni register prejme podjetnik-invalid v naslednjih dneh po datumu, ki ga je na registraciji določil za datum ustanovitve s.p.. S tem sklepom nato ureja odprtje TRR računa na banki.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Invalid lahko odpre s.p. in posebnosti pri prijavi v zavarovanje na M1 obrazcu

Invalid lahko odpre s.p.,  mora pa na registracijo na DATA točko prinesti Odločbo o invalidnosti. Predvsem pa mora podjetnik povedati referentu DATA točke, da je invalid. Referent DATA točke namreč na obrazcu M1 (prijava v zavarovanje) izbira med 11 statusi invalidnosti, ki so navedeni v obrazcu na portalu Spot. Priloga M1 obrazcu pa je odločba o invalidnosti. Navedba stopnje in vrste invalidnosti na M1 obrazcu omogoča podjetniku uveljavljanje raznih pravic na Javnem jamstvenem, preživninskem in invalidskem skladu RS.

Podjetniki-invalidi! Za podrobnejše informacije glede postopka registracije s.p. smo vam na voljo pravni, finančni in davčni svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo za svetovanje nam pišite na elektronski naslov data@data.si ali pa pokličite telefonsko številko 01/600-1530. 

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja