Go to Top

Inšpektorat RS za delo napoveduje poostren nadzor v času koronavirusa

Inšpektorat RS za delo napoveduje poostren nadzor nad poslovanjem delodajalcev tudi v času koronavirusa. Delodajalci so dolžni tudi v času epidemije koronavirusa zagotavljati delo pod pogoji, ki jih zahteva in predvideva Zakon o delovnih razmerjih ( ZDR-1) in ostala veljavna zakonodaja.

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI NA DATI

Bi potrebovali informacijo o preoblikovanju vašega s.p. v d.o.o.? Bi radi svoj hobi spremenili v posel in razmišljate o samostojni podjetniški poti? Zaposlujete pa niste prepričani kakšne so vaše pravne možnosti, pravice in obveznosti v času koronavirusa? DATA d.o.o. znova organizira seminarje – kot webinarje.  Izkoristite edinstveno priložnost in se prijavite še danes. Število mest je omejeno!

Informativni izračun plače

Inšpektorat RS za delo napoveduje poostren nadzor na področju zagotavljanja varovanja zdravja

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Inšpektorat RS za delo poudarja, da so delodajalci tudi v času epidemije koronavirusa v delovnih procesih, ki se izvajajo, vsem zaposlenim dolžni zagotoviti tako varne delovne pogoje kakor tudi varnost pri delu. Katere konkretne ukrepe glede epidemije naj delodajalci uvedejo določa interventna zakonodaja. Delodajalcem so v pomoč splošne usmeritve glede varovanja pred tveganji zaradi koronavirusa, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepi, ki jih predlagajo izvajalci medicine dela.

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

NIJZ predlaga, da naj delodajalci opozorijo delavce, ki so bolni, da ostanejo doma in upoštevajo navodila glede suma na koronavirus. V veljavi ostajajo tudi vsi preventivni ukrepi (nošenje maske v zaprtih prostih, razkuževanje).

ZNESEK REGRESA 2020

Inšpektorat RS za delo napoveduje poostren nadzor na področju zagotavljanja pravne varnosti

Inšpektorat RS za delo opozarja delavce in delodajalce, da naj upoštevajo veljavno zakonodajo ter podpisujejo le dokumente, ki izkazujejo njihovo resnično voljo. Tako npr. Inšpektorat RS za delo opozarja delavce, da je potrebno v celoti prebrati dokument, ki ga nameravajo podpisati ter da naj delavci ne podpisujejo praznih listov papirja. Inšpektorat RS za delo opozarja delavce, naj ne podpisujejo sporazumov o prenehanju pogodbe o zaposlitvi, če tega dejansko ne želijo. V takšnem primeru delavcu namreč ne pripada nadomestilo za brezposelnost.

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja