Go to Top

Evro v primerjavi z dolarjem na najnižji vrednosti po 2002!

Evro v primerjavi z dolarjem tone

Evro je včeraj (5.7.2022) v primerjavi z dolarjem potonil in dosegel najnižjo vrednost po letu 2002. Bo v območju evra prišlo do recesije?

Odprtje s.p. ali d.o.o. na DATA točki je enostavno! Pokličite 01/600-1530!

Se bo evro izenačil z dolarjem?

Včeraj nekaj pred 9. uro po srednjeevropskem času je bilo treba na borzi v Frankfurtu za en evro odšteti 1,0306 dolarja. Okrog 12.20 je evro v primerjavi z dolarjem še dodatno izgubil in padel pod 1,03 dolarja. Danes nekaj pred 9. uro je sledil še dodaten padec – takrat je bilo treba za eno evro odšteti 1,0265 dolarja. Nekaj pred 16. uro pa je bila ta številka še nižja – za 1 evro 1,0185 dolarja. Vse bližje je tako izenačitev vrednosti obeh valut. To se ni zgodilo že od leta 1999, ko je nastala skupna evropska valuta – evro. V Sloveniji sicer evre uporabljamo že več kot 15 let, in sicer od leta 2007. Pred tem so bili valuta slovenski tolarji.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kaj je z julijem drugače glede prevoza na delo?

Vse bližje recesiji v območju evra?

V območju evra vse več kazalnikov kaže na povečano možnost recesije. Pandemija covida, vojna v Ukrajini, inflacija, težave v dobavnih verigah, geopolitična napetost so okoliščine, ki so ohromile svetovno gospodarstvo. Nekateri analitiki celo svarijo, da bi lahko bila gospodarska kriza hujša kot v 30. letih prejšnjega stoletja. Gospodarsko rast v območju evra je junija še posebej močno prizadela inflacija. Ta je dosegla 8,6 odstotka. V Sloveniji je bila inflacija celo 10,8-odstotna.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Vrednost evra znižana tudi zaradi zviševanja obrestnih mer ameriške centralne banke

Evro oz. njegova vrednost se je znižala tudi zaradi pričakovanj vlagateljev po nadaljnjem agresivnem zviševanju obrestnih mer ameriške centralne banke. Ta se je v boju proti naraščajoči inflacija odločila za agresivnejše zviševanje obrestnih mer ameriške centralne banke. Na drugi strani Evropska centralna banka namerava obrestne mere dvigovati počasi. Mimogrede, preberite tudi, da se poslavlja hrvaška kuna – Hrvaška bo prevzela evro.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja