Go to Top

Dvig cen energentov – se podjetjem obeta pomoč?

Dvig cen energentov – GZS pripravila predlog sheme za državno pomoč podjetjem

Dvig cen energentov je trenutna realnost. Izogniti se ga ne moremo ne potrošniki, kakor tudi ne podjetja, tako zasebna kot javna. Gospodarska zbornica Slovenije je zaradi višjih cen energentov v gospodarstvu pripravila predlog sheme za državno pomoč podjetjem.

Informativni izračun plače

Dvig cen energentov – v katerih podjetjih se dvig cen energentov najbolj pozna?

O razlogih za višje cene energentov smo pisali pred kratkim. Najbolj višje cene energentov občutijo podjetja, ki so najbolj energetsko intenzivna. To so na primer jeklarne, proizvodnja aluminija, proizvodnja gradbenega materiala, steklarne, cementarne ipd. Težave so pojavljajo tudi v drugih industrijah, tudi v prehrambni industriji. Ali tudi vi razmišljate tudi ustanovitvi podjetja? To lahko storite pri nas na Dati! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovite svoje podjetje!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Dvig cen energentov – GZS predlaga pomoč podjetjem

Gospodarska zbornica Slovenije je zaradi višjih cen energentov v gospodarstvu pripravila predlog sheme za državno pomoč podjetjem – sploh za tista podjetja, ki so energetsko najbolj intenzivna. Do pomoči bi po predlogu GZS bila upravičena vsa podjetja, v katerih je bil delež stroškov energije v prodaji večji od enega odstotka v zadnjem zaključenem poslovnem letu ter ki jim bo delež stroškov energije v prodaji v posameznih mesecih v obdobju od 1.10.2021 do 30.6.2022 porasel glede na isti mesec leto prej. Celoten predlog sheme pomoči podjetjem lahko najdete tukaj.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Dvig cen energentov – kaj, če bodo podjetja dobila pomoč?

Če bo do predlagane pomoči prišlo, bi to vseeno imelo pozitivne posledice za končne uporabnike. Podjetja verjetno ne bi bila priseljena v tako visoko povišanje cen svojih storitev in produktov. Ti so se namreč letos že precej podražili.  Tudi mi smo pred kratkim pisali, da se je podražila hrana, elektrika itd. Tudi prevozniška podjetja so bila primorana podražiti prevoznine! Novembrska inflacija pa je bila na letni ravni celo najvišja v zadnjih 13 letih!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja