Go to Top

Cene hrane bodo očitno še višje! Kaj se bo spet podražilo?

Cene hrane ponovno naraščajo

Cene hrane se bodo spet višale. Trgovci bodo zaradi rasti cen surovin in drugih stroškov ponovno dvignili cene nekaterih prehranskih izdelkov – predvideva se dvig cen pekarskih izdelkov, mesa in mlečnih izdelkov!

Informativni izračun plače

Cene hrane višje – vzroki

Vzroke za višanje cen hrane je potrebno iskati v višjih cenah energentov in stroškov dela. Tudi plastična in kartonska embalaža sta dražji. Že od jeseni lani pa se občutno dvigujejo tudi cene surovin.  Najbolj so se dvignile cene žit, koruze in soje. Te so seveda pomembne pri proizvodnji mesa in kruha. Vzroki višanja cen hrane so tudi v podnebnih spremembah in vse večjem povpraševanjem iz Kitajske (ki se je znašla v krizi).

Želite ustanoviti podjetje? 

Cene hrane – cene pekarskih izdelkov bodo višje

Trgovci so posledično primorani dvigovati cene – že poleti so se zvišale cene pekarskih izdelkov. Predvidena pa je nova podražitev. Mlinarsko-pekarsko-testeninarska panoga ima namreč težave zaradi slabše letine žit.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

davčno svetovanje

VAS ZANIMA KOLIKO DAVKA BOSTE  PLAČALI KOT NORMIRANEC S.P.?

Cene hrane – dražje bo tudi meso in mlečni izdelki

Kot že omenjeno – zaradi dražjih surovin (koruza je na primer dražja od 50 do 70 odstotkov) se bo podražilo tudi meso. Na trgovinskih policah se kmalu pričakuje podražitev govejega, svinjskega in piščančjega mesa. Cene mesa bi se naj dvignile od 10 do 15 odstotkov! Podoben dvig cen je napovedan tudi za mlečne izdelke.

Veste kako znižati dohodnino za leto 2021?

Že leta 2020 so bile cen osnovnih živil višje kot leta 2019

Po podatkih statističnega urada Slovenije so se osnovni živilski izdelki v letu 2020 v primerjavi z letom prej občutno podražili. Najbolj so se podražila jabolka (in sicer za 35 %) in mleto mešano meso (za 23%). Cene hrane so višje tudi pri ostalih osnovnih– jajca so se podražila za 9,8%, kruh za 6,6 %, mleko pa za 4,1 %. Kot zanimivost – leta 2020 se je v primerjavi z letom prej občutno pocenil krompir (za 18,9 %).

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja