Go to Top

Novembrska inflacija rekordna! Najvišja v zadnjih 13 letih!

Novembrska inflacija je bila 4,6-odstotna

Novembrska inflacija – cene življenjskih potrebščin so prejšnji mesec na letni ravni zvišale za kar 4,6 odstotka! To je najvišja inflacija po oktobru 2008 – takrat je bila 4,9-odstotna.

Informativni izračun plače

Novembrska inflacija – poznate naše podjetje?

Preden pogledamo, kaj vse se je podražilo, vam želimo na hitro predstaviti še naše podjetje DATA! Smo podjetje, ki že več kot 30 let nudi obstoječim ter bodočim podjetnikom vsa znanja in informacije, ki jih potrebujete za zagon in poslovanje podjetja. Pri nas lahko ustanovite d.o.o. ali registrirate s.p. Organiziramo tudi številna izobraževanja za (bodoče) podjetnike. Našo celovito podporo podjetjem pa zaokrožujejo naši podjetniški, davčni in pravni svetovalci. Seveda pa ne smemo pozabiti na naš kakovostni računovodski servis! Če potrebujete računovodski servis ali pa bi ga želeli zamenjati ste na pravem mestu. Za katerokoli od naših storitev lahko za več informacij pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ustanovite svoje podjetje!

Novembrska inflacija – glavni razlog spet dražja goriva

Ponovno je glavni razlog za višjo letno inflacijo dvig cen naftnih derivatov. Tekoča goriva so bila dražja za 33,4 odstotka, bencin za 41,5 odstotka, dizelsko gorivo pa kar za 46,6 odstotka. V primerjavi z lanskim novembrom se je kar za 55,2 odstotka podražila toplotna energija. Dražji so tudi avtomobili (za 6,7 odstotka) ter storitve v restavracijah in hotelih (za 6,2 odstotka). Oblačila in obutev so dražja za 5,3 odstotka, medtem ko se je stanovanjska in gospodinjska oprema podražila za 5 odstotkov. Najbolj so se pocenili izdelki in storitve iz skupne komunikacije – cenejši so bili za 3,5 odstotka.

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Novembrska inflacija na mesečni ravni 0,7- odstotna

Na mesečni ravni so se cene dvignile za 0,7 odstotka. Tudi k mesečni inflaciji so največ prispevala dražja goriva in oblačila ter obutev. Dizelsko gorivo je bilo v primerjavi z oktobrom dražje za 4,8 odstotka, bencin pa za 3,8 odstotka. Novembra so se občutno podražila oblačila in obutev – za 2,6 odstotka. Višje so tudi cene za toplotno energijo in stanovanjske najemnine (oboje so je podražilo za 8,2 odstotka). Podražil se je tudi tobak (za 2,6 odstotka), dražji so pa tudi počitniški paketi (za 1,9 odstotka). Cene avtomobilov se višje za 1,2 odstotka, stanovanjska in gospodinjska oprema pa je bila dražja za 0,8 odstotka. Kot je opazno so k inflaciji najbolj prispevale višje cene energentov.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Novembrska inflacija – pocenitev skoraj ni bilo

Pocenitev v primerjavi z oktobrom skorajda ni bilo. Po podatkih Sursa se je še najbolj pocenila hrana – za 0,6% odstotka. S tem je mesečno inflacijo ublažila za 0,1 odstotne točke. Ostale novembrske pocenitve so inflacijo skupno ublažile za 0,2 odstotne točke.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja