Go to Top

Dražbe Fursa bodo po novem potekale prek spleta!

Dražbe bodo potekale preko portala furs.edrazbe.si

Dražbe Fursa bodo po novem potekale tudi preko spleta. Na kak način in kako? Kdaj bo prva spletna javna dražba? Mimogrede, v našem podjetju imamo tudi odlične davčne strokovnjake. Ti vam lahko svetujejo glede vseh davčnih dilem. Za termin plačljivega svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pošljete povpraševanje na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

Kako bodo potekale?

Dražbe bodo potekale prek portala furs.edrazbe.si. Preko tega portala lahko spremljate objavljene aktualne prodaje premičnin Fursa. Prav tako lahko sodelujete na javnih dražbah. Na portalu so javno objavljene spletne javne dražbe, prodaje z zbiranjem ponudb ter javne dražbe. Ta portal je namenjen spletni objavi zarubljenih in ostalih premičnin. Furs jih prodaja po pravilih zakona, ki ureja davčno izvršbo.

Ustanovite d.o.o. ali odprite s.p. na Dati!

Dražbe se bodo izvajale na spletu

Prva spletna dražba bo 20.5.2022, tej pa bodo sledile še naslednje dražbe. Zainteresirani kupci lahko do podatkov o prodajah in slikovnega material o premičninah, ki se prodajajo, dostopali na enem mestu. S tega mesta bo možna tudi prijava na spletne javne dražbe ter sodelovanje na njih, kjer se bodo dražili izbrani predmeti prodaje. Bo pa draženje potekalo anonimno.

Preberite tudi – Kako lahko delodajalec izplača regres v dveh delih?

davčno svetovanje

Bi radi zaslužili s hobijem?

Kakšne so prednosti takšnih dražb?

Prednosti spletne javne dražbe so v večji dostopnosti in sodelovanju na javni dražbi širšemu krogu potencialnih kupcev iz celotne države, pa tudi tujine. Gre za bolj sodobnejši način izvajanja prodaje. Na ta način se tudi zmanjšuje možnost medsebojnega dogovarjanja potencialnih kupcev, ki je bolj značilno za »klasične« javne dražbe. Posledično bi se naj na ta način povečala tudi učinkovitost prodaj Finančne uprave. Prav tako pa so takšne dražbe možne brez neposrednega stika večjega števila oseb. Do tega prihaja, ko gre za klasične dražbe, kar recimo ni mogoče, ko so (bili) v veljavi omejitveni ukrepi, ki so posledica nalezljive bolezni COVID-19.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Portal, kjer bodo potekale spletne dražbe je sestavljen iz dveh delov

Portal furs.edrazbe.si (kjer bodo potekale spletne dražbe) sestavljata dva dela:

  • del, kjer se objavljajo prodaje premičnin in
  • del, ki je namenjen izvajanju javnih dražb, ki potekajo v živo, v realnem času.

Prvi del je javen oz. odprt. Uporaba je možna brez registracije oz. identifikacije za portal. Drugi del, kjer se bodo izvajale spletne javne dražbe, pa je zaprt. To pomeni, da se bo treba za dostop registrirati. Možnosti sta dve – preko zunanjega okolja SI-PASS oz. preko servisa SMS-PASS ali pa z uporabniškim imenom in geslom ter vsakokratno SMS kodo. Podrobnejše informacije najdete na tej povezavi.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja