Go to Top

Destinacija, ki je najboljša za preživljanje počitnic? Slovenija!

Destinacija – katera je najboljša za preživljanje počitnic? Svetovno znana luksuzna revija za potovanja je na podlagi komentarjev in ocen različnih popotnikov objavila seznam najboljših počitniških destinacij. Naj destinacija za preživljanje počitnic je postala Slovenija. Slovenija pa postaja tudi vse bolj priljubljena destinacija za bivanje! Selitveni prirast v letu 2019 je bil najvišji po letu 2008.

Informativni izračun plače

 

Naj destinacija je Slovenija!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Svetovno znana luksuzna revija za potovanja Condé Nast Traveller, ki je namenjena vrhunskim doživetjem najzahtevnejših popotnikov, je objavila seznam najboljših počitniških destinacij za leto 2021. Naj destinacija za preživljanje počitnic je Slovenija! Odločitev je bila sprejeta na podlagi komentarjev in ocen različnih popotnikov. Iskali so raznolika, aktivna, zelena, pa tudi 5-zvezdična doživetja. Na podlagi tega so določili 21 najboljših destinacij. Destinacija, ki je na prvem mestu, je Slovenija, sledijo ji Yorkshire, Melides, Združeni Arabski Emirati, El Hierro, Kimberley, Accra, Amazonski deževni gozd, Helsinki, Dominikanska Republika itd.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Slovenija kot destinacija za bivanje?

Slovenija je več kot očitno vse bolj priljubljena tudi kot destinacija za bivanje.

Unescov raziskovalni center je v poročilu glede na blaginjo otrok Slovenijo uvrstil na 9. mesto. Slovenija je za otroke več kot očitno dobra destinacija, saj ti dosegajo visoke rezultate v bralni in matematični pismenosti. Na področju akademskih in socialnih veščin so dosegli 2. mesto.

Pravni nasvet

Visok selitveni prirast v letu 2019!

Poleg tega je bil po podatkih SURS-a selitveni prirast v letu 2019 najvišji po letu 2008. Leta 2019 se je v Slovenijo priselilo skoraj 3800 državljanov Slovenije. Najpogosteje so se slovenski državljani v Slovenijo priselili iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Združenega kraljestva, Italije in Švice. Priselilo se je tudi 27.600 tujih državljanov. Polovica vseh priseljenih tujih državljanov se je v Slovenijo priselila  iz Bosne in Hercegovine, sledijo Srbija, Kosovo, Severna Makedonija in Hrvaška.

Odselilo pa se je skoraj skoraj 6600 slovenskih državljanov. Največ se jih je odselilo v Avstrijo, Nemčijo, Švico in na Hrvaško. Odselilo se je tudi 8500 tujih državljanov, najpogosteje v BiH, Srbijo, Nemčijo in na Hrvaško.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja