Go to Top

Davčne novosti 2022 – kaj je bilo novega na današnjem izobraževanju?

Davčne novosti 2022 predstavljene na Dnevih brezplačnih podjetniških seminarjev!

Davčne novosti 2022 so vsekakor zanimivost, ki je tako podjetniki, potencialni podjetniki, kot tudi navadni državljani, ne smemo spregledati! Ravno za to smo prav »davke« vključili v naše posebno izobraževanje v letošnjem letu pod naslovom »Dnevi brezplačnih podjetniških seminarjev«. Preberimo si o čemu je bilo govora do sedaj! Za prijave na drugi dan usposabljanja "Dnevi brezplačnih podjetniških seminarjev 2022", se prijavite v obrazcu, ki ga najdete tukaj!

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Dohodnina in podobne davčne novosti 2022

Med davčne novosti 2022, ki se dotikajo fizičnih oseb, smo omenili oprostitev plačila dohodnine od družinske pokojnine ter oprostitve plačila dohodnine od izplačil iz šolskega sklada.

Informativni izračun plače

Prenova bonitet za električna vozila in druge davčne novosti 2022 povezane z dohodnino!

Več je bilo govora tudi o bonitetah. Torej izničenje bonitete za uporabo električnega vozila, znižanje davčnih osnov pri nagrajevanju zaposlenih z delniškimi opcijami ter o spremembah davčnih olajšav za zaposlovanje, za zaposlovanje mladih ter izobraževanje vajencev. Nekaj govora je bilo tudi o olajšavah za vlaganja v digitalno preobrazbo in zeleni prehod.

Davčne novosti 2022 pri dohodnini so vsekakor tudi spremembe pri olajšavah za donacije in donacije povezane s programi vrhunskega športa.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022

podjetniško svetovanje

Preberite tudi - Koliko bo znašala minimalna plača v 2022?

Davčne novosti 2022 in spremembe pri normiranih stroških za…

Med tem ko davčne novosti 2022 niti niso vključevale kakšne posebne novosti za tiste, ki si obračunavajo  normirane stroške kot s.p., so vsekakor novosti v tej davčni reformi spremembe povezane z oddajanjem premoženja v najem. Spremembe, ki smo jih posebej obdelali so znižanje odstotka priznanih normiranih stroškov in znižanje dohodninskih stopenj.

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

Davčne novosti 2022 – od DDV, dohodnine, do novele Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb

Med glavne davčne novosti 2022 so vsekakor spremembe, ki zadevajo dohodek iz kapitala, obresti, dividende in dobiček iz kapitala, ki so bile povezane z letno davčno osnovo.

Nenazadnje je bilo veliko govora tudi o povečanju splošne olajšave. Predstavili smo tako tudi novo lestvico za odmero dohodnine (20. in 29. člen ZDoh-2Z).

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Davek od dohodkov pravnih oseb

Nova zakonodaja med davčne novosti 2022 vpeljala novo definicijo davčnih oaz, priznavanje rezervacij za pokojnine, jubilejne nagrade in odpravnine ob upokojitvi ter letni amortizacijski stopnji za najeta sredstva. Predstavljena je bila nova pravna podlaga za odpis terjatev v primeru prijave prisilnega stečaja ali prisilne poravnave dolžnika.

Govorili smo tudi o DDV-ju v primeru nakupov vozil brez izpustov CO2 – kdaj je potrebno beležiti potne naloge, kdaj ne, ter kako se beležijo bonitete za takšna vozila.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

In kar mora vsak podjetnik vedeti…

Predstavili smo izdajanje računov »po novem«, davčnem potrjevanjem teh in različnih situacijah povezanih z DDV-jem.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja