Go to Top

Davčna reforma – obdavčitev nepremičnin, manjši davek na plače?

Davčna reforma – spremembe tudi pri normirancih?

Davčna reforma očitno čaka Slovenijo v bližnji prihodnosti. Omenjajo se višja obdavčitev nepremičnin in nižji davek na plače. Se obetajo tudi spremembe glede samostojnih podjetnikov normirancev? Mimogrede, v našem podjetju Data imamo odlične davčne strokovnjake, ki vam lahko pomagajo pri vseh vaših davčnih dilemah. Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa pišete na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega strokovnega svetovanja!

Ustanovite podjetje na Dati!

Davčna reforma – kaj pričakovati?

Najprej bi se naj se osredotočili na višjo obdavčitev nepremičnin ter manjši davek na plače. Slednje je Sloveniji predlagal OECD (Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj). Davčna obremenitev slovenskih plač je trenutno namreč precej nad povprečjem OECD. Finančni minister je dejal, da bo davčna reforma bolj poglobljena kot so mislili na začetku. Omenja se tudi, da bi se razveljavila novela zakona o dohodnini, ki jo je letos sprejela prejšnja vlada. Kdaj pa nas čaka davčna reforma? Po napovedih bi se naj razprava začela že jeseni. V začetku prihodnjega leta pa bi naj vanjo vključili še ostale deležnike.

Uporabite naš kalkulator za informativni izračun dohodnine!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Davčna reforma – sprememba tudi pri normirancih?

Čedalje bolj so glasne tudi napovedi, da naj bi bila že letos sprejeta tudi davčna reforma oz. sprememba obdavčitve normirancev. Po mnenju finančnega ministra gre pri samostojnih podjetnikih normirancih za »anomalijo zadnjih 20 let«. Podrobnejših informacij o tem, kakšne bi naj bi bile spremembe glede normirancev še ni. Kako so trenutno obdavčeni normiranci in kaj je potrebno vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p., preverite v tem članku. Z našim kalkulatorjem pa lahko opravite tudi informativni izračun za normirance.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ne le davčna reforma, tudi zdravstvena in pokojninska?

Kot kaže pa nas ne čaka le davčna reforma, ampak se obetata tudi zdravstvena in pokojninska reforma. Med predlogi OECD je tudi, da bi se upokojitvena starost zvišala. V Sloveniji trenutno upokojitvena starost znaša dobrih 61 let. To bi naj dvignili na 67 let.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja