Go to Top

Nepremičnine so se podražile tudi v prvih mesecih letošnjega leta!

Nepremičnine so bile dražje tudi v prvih treh mesecih 2022

Nepremičnine oz. stanovanjske nepremičnine so bile v prvem četrtletju v primerjavi s tremi meseci dražje za 4,1 %. Na medletni ravni pa so podražile za slabih 17 odstotkov.

Odprite d.o.o. na Dati! Pišite na data@data.si!

Cene rabljenih stanovanj in hiš rastejo že več kot dve leti!

Podatki Statističnega urada Republike Slovenije (Surs) kažejo, da so se cene rabljenih stanovanj in hiš zvišale za 5,2 odstotka. Cene rabljenih stanovanj so bile višje za 5,5 %, cene rabljenih družinskih hiš pa za 4,7 % (v primerjavi z zadnjimi tremi meseci leta 2021). Cene rabljenih stanovanj so se najbolj podražile v Mariboru (za 6,9 odstotka). V Ljubljani pa so bile dražje za 5,3 odstotka. Te nepremičnine oz. cene teh nepremičnin rastejo že več kot dve leti. Mimogrede, preverite tudi, kaj se je spremenilo glede oddaje nepremičnin z novim dohodninskim zakonom.

Informativni izračun plače

Nove stanovanjske nepremičnine so bile cenejše

Cene novih stanovanjskih nepremičnin pa so bile po petih zaporednih četrtletnih zvišanjih tokrat nižje. V primerjavi z zadnjimi tremi meseci lanskega leta, so bile nove stanovanjske nepremičnine cenejše za 6,8 %. Cene novih stanovanj so se znižale za 8,7 %, cene novih družinskih hiš pa so se zvišale za dva odstotka. Mimogrede, v kolikor oddajate sobe, preverite, ali se vam splača oddajati kot sobodajalec ali bi bilo smiselno odpreti s.p.? Prijavite se na naš seminar Sobodajalec ali s.p.!

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Nepremičnine – rabljena stanovanja dražja za skoraj 20 %

V primerjavi s prvimi tremi meseci lanskega leta, so se letos cene rabljenih stanovanj v prvem četrtletju zvišale za 19,9 odstotka. Cene rabljenih družinskih hiš so bile višje za 15,6%, cene novih stanovanj pa so se podražile za 4,5 odstotka. Stanovanjske nepremičnine, ki so se celo pocenile, pa so bile nove družinske hiše. Te so se medletno pocenile za 1,5 %.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Skupna vrednost prodanih nepremičnin 435 milijonov evrov

V prvih treh mesecih leta 2022 je bilo skupno prodanih 3422 stanovanjskih nepremičnin. Skupni znesek za vse prodane nepremičnine je znašal 435 milijonov evrov. To je štiri odstotke manj od skupne vrednosti v zadnjem četrtletju leta 2021. Hkrati pa približno tretjino več kot v prvih treh mesecih lanskega leta.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja