Go to Top

D.o.o. – kako ustanoviti družbo z omejeno odgovornostjo?

D.o.o. – kako poteka postopek za ustanovitev?

D.o.o. in s.p. sta najpogostejši obliki poslovanja malih podjetnikov. Tako odprtje s.p. (boste mogoče poslovali kot normiranec s.p.?) kot registracijo doo lahko opravite pri nas na naši DATA točki! Ob redni zaposlitvi je možno odpreti dopolnilno dejavnost oz. t.i. popoldanski s.p. Tokrat bomo v članku predstavili, kaj je potrebno za ustanovitev d.o.o. Kakšni so pogoji in kako poteka postopek? Če je odprtje podjetja tudi v vašem načrtu, pokličite na 01/600-1530, nam pišite na data@data.si ali pa enostavno rezervirate termin za registracijo podjetja preko našega spletnega obrazca.

Odprite s.p. ali d.o.o. pri nas!

Ali obstajajo kakšni pogoji za odprtje?

Pogosto vprašanje, ki ga dobijo naši podjetniški svetovalci je to, ali obstajajo kakšni pogoji za ustanovitev d.o.o. Odgovor je seveda da. Podrobneje smo pogojih za odprtje d.o.o. pisali v tem članku. V splošnem velja, da za družbenike ne veljajo nobene omejitve iz Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1). Eden izmed takšnih pogojev je recimo, ta, da se za ustanovitev d.o.o. ne more odločiti oseba, ki je bila pravnomočno obsojena na kazen zapora zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine in je vpisana v kazensko evidenco ministrstva, pristojnega za pravosodje. Ostale omejitve vam lahko v okviru našega pravnega svetovanja predstavijo tudi naši pravni svetovalci. Za ponudbo lahko pokličete na 01/600-1530!

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Minimalna plača 2023, koliko znaša po novem?

Kakšni so pogoji za odprtje d.o.o. na naši DATA točki?

Za ustanovitev d.o.o. veljajo tudi pogoji na naši DATA točki. Bodoč(i) družbenik(i) oz. bodoč(i) zastopnik(i) podjetja mora(jo) biti pri postopku registracije osebno prisotni. Za postopek potrebujejo tudi veljaven osebni dokument. Tretji izmed pogojev pa je ta, da je ustanovitveni kapital d.o.o. vplačan v denarju. Ta mora znašati najmanj 7500 evrov.

Preberite tudi – Kako odpreti sp? Kako se pripraviti ter kakšen je postopek?

Katera dokumentacija se pripravi za vpis d.o.o. v register?

Pri postopku registracije d.o.o. je potrebno pripraviti dokumentacijo za vpis d.o.o. v poslovni register Ajpes. In sicer se pripravi naslednje:

  • Akt o ustanovitvi (oz. družbena pogodba – če je več družbenikov);
  • Sklep o imenovanju zastopnika ali zastopnikov družbe;
  • Sklep o določitvi poslovnega naslova družbe;
  • Sklep o določitvi elektronskega naslova družbe;
  • Izjava zastopnika;
  • Prijava davčnih podatkov.

Če načrtujete ustanovitev d.o.o. (ali odprtje s.p.) in imate pred odprtjem podjetja še kakšne dileme, se dogovorite za posvet z našimi podjetniškimi svetovalci! Pokličete lahko na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si. Z veseljem vam bomo pomagali!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja