Go to Top

Bitcoin je postal zakonito plačilno sredstvo še v drugi državi!

Bitcoin so prvi kot zakonito plačilno sredstvo uvedli v Salvadorju!

Bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo od konca aprila uporabljajo v dveh državah. Salvadorju se je sedaj pridružila še Srednjeafriška republika. Trgovanje s kriptovalutami je zelo popularno tudi pri nas ter je pogosta tema naših davčnih svetovanj! Če bi tudi vi potrebovali davčno svetovanje, lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega davčnega svetovanja!

Informativni izračun plače

Lani septembra Salvador postal prva država, kjer je bitcoin zakonito plačilno sredstvo

Kriptovaluta bitcoin je sedmega septembra lani postala plačilno sredstvo v srednjeameriški državi Salvador. To pomeni, da morajo tam vsi trgovci za plačilo sprejeti bitcoin, v tej kriptovaluti pa lahko prebivalci Salvadorja tudi plačujejo davke.

Ustanovite s.p. ali d.o.o. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

davčno svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Sedaj bitcoin tudi zakonito plačilno sredstvo v Srednjeafriški republiki

S koncem aprila 2022 pa je kriptovaluta bitcoin tudi zakonito plačilno sredstvo v Srednjeafriški republiki. Ta afriška država je tako postala druga država na svetu, ki se je odločila za takšno potezo. Zakonodajalci v tej afriški državi so soglasno sprejeli predlog zakona, s katerim je bitcoin postal zakonito plačilno sredstvo. Poleg bitcoina se v tej državi uporablja še valuta frank CFA. Nova zakonodaja v tej afriški državi med drugim predvideva, da se bitcoin uporablja v spletni trgovini ter pri vseh elektronskih transakcijah.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Bitcoin oz. trgovanje s kripotvalutami v Sloveniji

V Sloveniji trenutno še nimamo zakona, ki bi urejal trgovanje s kriptovalutami (med katere spada tudi bitcoin). Predlogov zakona o virtualnih valutah je bilo že kar nekaj, a zaenkrat še noben ni bil potrjen. Zadnji predlog je iz začetka aprila letos, ki ga je sprejela vlada, a mora zakon dobiti še zeleno luč v parlamentu. Kdaj (in če sploh) se bo to zgodilo?

Ostanite na tekočem: Prijavite se na Datine e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja