Go to Top

Biometrične osebne izkaznice s koncem marca 2022!

Biometrične osebne izkaznice – zamik začetka izdajanja

Biometrične osebne izkaznice – začetek izdajanja biometričnih osebnih izkaznic je bila predvidena že za 3. januar 2022. A to se ne bo zgodilo. Zaradi težav pri dobavi s čipi, se bo začetek izdajanja biometričnih osebnih izkaznic zamaknil na 28. marec 2022.

Informativni izračun plače

Biometrične osebne izkaznice – pravno svetovanje na Dati

V našem podjetju imamo poleg vseh ostalih storitev tudi pravne svetovalce! Z dolgoletnimi izkušnjami vam lahko pomagajo na področjih delovnega, gospodarskega in obligacijskega prava. Imate tudi vi vprašanje glede katere od teh tem? Za plačljivo ponudbo lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin.

Ustanovite svoje podjetje!

Biometrične osebne izkaznice – pretečene osebne izkaznice bo možno uporabljati

Tisti, ki so jim osebne izkaznice pretekle, bodo lahko uporabljali za izkazovanje istovetnosti in državljanstva na območju Slovenije. To velja za izkaznice, ki jim je (oz. bo) veljavnost potekla med 29. marcem 2020 in 27. marcem 2022. Pri tem je potrebno poudariti, da to velja v primeru, da se osebni podatki državljanov niso spremenili.

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

pravno svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Biometrične osebne izkaznice – kakšne bodo?

Nove biometrične osebne izkaznice bodo na pogled enake kot osebne izkaznice, ki jih uporabljamo danes. Spremembe bodo v tem, da bo dodan mikročip z biometričnimi podatki podobe obraza ter s prstnimi odtisi. Biometrija posameznika bo shranjena na čipu. S tem bi se naj zagotovila varnost osebnih podatkov državljanov. Pristojne službe bodo biometrične podatke preverjale ob prehodu državne meje oz. v primerih, ko bo potrebna identifikacija državljana.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Biometrične osebne izkaznice – tudi elektronsko digitalno potrdilo in zdravstvena kartica

Nove biometrične osebne izkaznice bodo vsebovale tudi sredstva za elektronsko identifikacijo ter evropsko digitalno potrdilo za elektronsko in čezmejno poslovanje. To bo v praksi pomenilo, da bomo lahko biometrične osebne izkaznice uporabljali tudi za elektronsko podpisovanje. Za avgust 2022 je predvideno tudi, da bo biometrična osebna izkaznica delovala tudi kot zdravstvena kartica. Zavarovane osebe se bodo lahko z novo osebno izkaznico identificirale in dokazovale veljavnost svojega zdravstvenega zavarovanja. Bo pa ZZZS še naprej izdajal kartice zdravstvenega zavarovanja, saj osebna izkaznica ni obvezen dokument (ki med drugim ni na voljo tujcem). Državljani se bodo odločili, če želijo uporabljati obe kartici ali samo osebno izkaznico.

Želim se prijaviti na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja