Go to Top

Nova zdravstvena kartica bo na voljo predvidoma konec novembra

Nova zdravstvena kartica za koriščenje pravic iz zdravstvenega zavarovanja

Nova zdravstvena kartica za koriščenje pravic iz zdravstvenega zavarovanja se bo začela izdajati predvidoma s koncem novembra. Prav tako bodo takrat začeli z izdajo profesionalnih kartic – tistih, ki jih uporabljajo ponudniki zdravstvenih storitev. Novost teh kartic bo predvsem hitrejši in sodobnejši čip ter možnost brezstične uporabe kartice.

Informativni izračun plače

Kakšna bo nova zdravstvena kartica?

Nova kartica bo oblikovno in grafično podobna dosedanji kartici. Na njej bodo zagotovljene vse obstoječe funkcionalnosti na hitrejšem in bolj sodobnem čipu. Napoveduje pa se tudi uvajanje funkcionalnih novosti kot so brez-stični vmesnik za branje kartice in podpora za eliptične algoritme za zaščito kartice.

Podpora za branje novih kartic s strani ponudnikov bo zahtevala posodobitev programske opreme in določene prilagoditve sistema.

Potrebujete davčno svetovanje?

računovodsko svetovanjePRIJAVITE SE NA WEBINAR – KAKO ZASLUŽITI S HOBIJEM?

Nova zdravstvena kartica – takojšnja pridobitev nove ni potrebna!

Zavod za zdravstveno zavarovanje zagotavlja, da bosta lahko tako staro kot novo kartico še naprej uporabljali nemoteno. Tako bo navkljub posodobitvi programske opreme. Razlogov za takojšnjo menjavo tako ni.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Ti pripada nova zdravstvena kartica, v kolikor jo pogrešiš ali izgubiš?

Naročanje nove zdravstvene kartice v primeru pogrešitve, okvare ali spremembe vidnih podatkov na kartici, je vsekakor mogoča. Nova zdravstvena kartica se lahko naroči prek spletnega portala ZZZS, ki jo nato prejmete preko navadne pošte.

Nova zdravstvena kartica vam je poslana po pošti po 14 dneh od oddanega spletnega naročila oz. od plačila po elektronski pošti poslanega računa. Slednje velja, če morate kartico plačati. Nova kartica vam je na voljo brezplačno le v primeru spremembe imena ali priimka, ter v kolikor je trenutna kartica stara 10 let ali več. V drugih primerih vam stroške izdelave in pošiljanja zaračunajo po obstoječem ceniku.

Še niste prejeli regresa za letošnje leto? Preverite, kaj lahko storite!

Kaj pa evropska kartica zdravstvenega zavarovanja?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pa je kartica, ki je namenjena koriščenju pravic zdravstvenega zavarovanja v tujini. Ta kartica se naroča na drugi povezavi. Več o evropski kartici zdravstvenega zavarovanja si preberite v prispevku »Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja«.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja