Go to Top

Avgustovska brezposelnost nekoliko nižja kot julija!

Avgustovska brezposelnost – konec avgusta registriranih 53.935 oseb

Avgustovska brezposelnost je bila za 0,7 odstotka nižja julijska brezposelnost. Številka brezposelnih se je znižala na 53.935. Je pa bila avgustovska brezposelnost v primerjavi z lanskim avgustom za 22,2 % nižja.

Ustanovitev podjetja – hitro in enostavno na Data točki!

Avgustovska brezposelnost nižja kot mesec prej

Julija je bilo na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije prijavljenih 54.341 oseb. Avgustovska brezposelnost je bila nekoliko nižja. Ob koncu avgusta je bilo namreč na Zavodu prijavljenih 53.935 brezposelnih oseb. Se pravi 406 oseb manj, kar pomeni 0,7 %. Je pa avgustovska brezposelnost v primerjavi z lanskim avgustom precej nižja. Od lanskega avgusta se je namreč zmanjšala za dobrih 22 odstotkov oz. za 15.357 oseb.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Povračila za prehrano bodo (lahko) s septembrom višja!

Avgustovska brezposelnost – koliko na novo prijavljenih?

Na zavodu se je letos avgusta na novo prijavilo 3950 brezposelnih oseb. To je 21,1 odstotka manj brezposelnih kot julija ter trije odstotki več kot avgusta lani. Med temi je bilo 339 iskalcev prve zaposlitve, 1919 pa brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas. Zaradi stečajev je bilo med novoprijavljenimi 43 brezposelnih, 587 pa je bilo presežnih delavcev.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Avgustovska brezposelnost – odjavljenih 4356 brezposelnih oseb

Avgustovska brezposelnost je nižja tudi zato, ker je Zavod avgusta iz evidence odjavil 4356 brezposelnih oseb. Od teh sta se zaposlili oz. samozaposlili 2302 osebi. V kolikor tudi vi razmišljate o samozaposlitvi, lahko odprete s.p. na DATA točki. Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na data@data.si. Med tistimi, ki so se zaposlili avgusta je bilo največ delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, tajnikov in prodajalcev. Sledili so čistilci, strežniki in gospodinjski pomočniki v uradih, hotelih in drugih ustanovah, komercialni zastopniki za prodajo ter skladiščniki in uradniki za nabavo in prodajo. Avgustovska brezposelnost je bila nižja tudi zaradi precej zaposlitev med vozniki osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil ter natakarjev.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja