Go to Top

Julijska brezposelnost nekoliko višja kot junija!

Julijska brezposelnost – konec julija registriranih 54.341 oseb

Julijska brezposelnost je bila tokrat nekoliko višja kot junija. Prvič po januarju je šlo za porast števila registriranih brezposelnih na mesečni ravni.

Želite ustanoviti s.p. ali d.o.o.?

Julijska brezposelnost višja kot mesec prej

Če je bila junija brezposelnost na najnižji ravni po letu 1990, se je tokrat krivulja obrnila v drugo smer. Konec junija je bila registriranih 53.860 brezposelnih, konec julija pa 54.341. To pomeni, da je bila julijska brezposelnost za 0,9 odstotka višja kot junija. V primerjavi z lanskim julijem pa je bila za 23,1 odstotka nižja! Od januarja do julija letos se je na zavodu na novo prijavilo 33.914 brezposelnih oseb. Večina (več kot 18 tisoč) zaradi prenehanja zaposlitve za določen čas.

Informativno si izračunajte plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Julijska brezposelnost – na novo prijavljenih več kot 5 tisoč oseb

Na zavod se je julija prijavilo 5008 brezposelnih oseb. To je 26,8 % več kot junija letos in 8 % manj kot julija 2021. Med novo prijavljenimi so bili 304 iskalci prve zaposlitve. 2920 brezposelnih se je na zavod prijavilo zaradi izteka zaposlitve za določen čas, 46 pa zaradi stečajev. Presežnih delavcev je bilo 648.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Julijska brezposelnost – odjavljenih 4527 brezposelnih

Julijska brezposelnost – iz evidence je zavod odjavil 4527 brezposelnih oseb. Od tega se jih zaposlilo oz. samozaposlilo nekaj več kot 2500. Mimogrede, v kolikor bi želeli tudi odpreti s.p. lahko to storite na naši DATA točki. Pokličite 01/600-1530 ali pišite na data@data.si za več informacij. Med tistimi, ki so se zaposlili, je bilo največ tajnikov, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, prodajalcev, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih pomočnikov ipd. v uradih, hotelih in drugih ustanovah, komercialnih zastopnikov za prodajo ipd. Prav tako je bilo veliko zaposlitev skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo, voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil ter kuhinjskih pomočnikov.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja