Go to Top

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 do 29. aprila!

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 lahko oddate do 29. aprila 2024. To seveda velja za tiste, ki so informativni izračun dohodnine 2023 prejeli v prvem svežnju. Imate morda kakšno vprašanje glede dohodnine tudi vi? Morda potrebujete pomoč pri pripravi ugovora na informativni izračun dohodnine? V podjetju Data imamo tudi odlične davčne strokovnjake, ki vam lahko odgovorijo na vse vaše davčne dileme. Za termin strokovnega svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Izračun plače z našim kalkulatorjem!

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Rok, do katerega lahko vložite ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 je ponedeljek, 29. april 2024. To seveda velja za vse, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v prvem svežnju v začetku aprila. Furs je namreč 29.3.2024 poslal 930.749 informativnih izračunov za leto 2023. V primeru, da  informativnega izračuna še niste preverili in pregledali, to storite čim prej. V primeru, da ugotovite napake, je potrebno oddati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023. Ugovor lahko oddate tudi preko portala eDavki, in sicer zgolj z davčno številko in geslom prek računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega mobilnega telefona.

Želite ustanoviti d.o.o. ali odpreti s.p.?

davčno svetovanje

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

V katerem primeru je potrebno oddati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023?

Pri informativnem izračunu dohodnine 2023 morate natančno pregledati in preveriti, ali so vključeni vsi podatki o vaših prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Navedene podatke primerjajte s podatki o dohodkih, ki ste jih prejeli od svojega izplačevalca. Če ste ugotovili, da podatki niso pravilni ali so pomanjkljivi oz. da je davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, morate podati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023. Če ugotovite nepravilnosti in jih ne sporočite Fursu, storite davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa od 250 do 400 evrov.

Informativni izračun dohodnine

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 tudi, če niste uveljavljali vzdrževanih družinskih članov

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 vložijo tudi zavezanci, ki do izdaje informativnega izračuna dohodnine niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. V pomoč vam je lahko tudi naš kalkulator za informativni izračun dohodnine – olajšava za otroke.

 Prispevki za popoldanski s.p. 2024

Kdaj ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2023 ni nujen?

Če je vaš informativni izračun dohodnine dejansko takšen kot mora biti, potem ne rabite storiti ničesar. Informativni izračun bo po poteku roka za ugovor samodejno postal odločba. Ugovora zoper informativni izračun dohodnine 2021 ni potrebno vložiti niti, če je razlika med zneski dohodkov in informativnega izračuna in zneski dohodkov iz obvestil, ki ste jih prejeli s strani izplačevalcev, v skupnem znesku nižja od 1 evra. Zaradi zaokroževanja zneskov lahko namreč pride to manjših razlik, ki znašajo nekaj centov.

Izračun dnevnice 2024

Do kdaj plačilo in do kdaj vračilo dohodnine?

Za tiste, ki ste informativni izračun dohodnine 2023 prejeli v prvem svežnju, je rok za plačilo premalo plačane dohodnine 29. maj 2024. Preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na plačilni račun do 29. maja 2024. Zadnjega maja bo Furs poslal tudi drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine 2023.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja