Go to Top

Zelena delovna mesta država ponovno finančno spodbuja!

Zelena delovna mesta – delodajalci dobijo dodatnih 680 evrov

Zelena delovna mesta so lahko deležna subvencije Zavoda za zaposlovanje - pod določenimi pogoji celo v višini 680 evrov mesečno. Katera delovna mesta se smatrajo za »zelena« ter kdo lahko kandidira za subvencijo?

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Zelena delovna mesta – kakšna bo višina subvencije v javnem povabilu za sofinanciranje

V primeru zaposlitve brezposelnih oseb na zelena delovna mesta lahko delodajalec prejema mesečno subvencijo do največ 12 mesecev. Znesek mesečne subvencije je lahko največ 680 evrov. Pri dodelitvi pomoči za zelena delovna mesta se upošteva načelo »de minimis«. To pomeni, da skupni znesek pomoči, dodeljen enotnemu podjetju ne sme preseči 200.000,00 EUR v obdobju zadnjih treh koledarskih let. Pravilo »de minimis« se upošteva ne glede na obliko ali namen pomoči ter ne glede na to, ali se pomoč dodeli iz sredstev države, občine ali Evropske unije. Zgornja meja dovoljene »de minimis« pomoči v primeru podjetij, ki delujejo v komercialnem cestnem tovornem prevozu, znaša 100.000,00 evrov. Zelena delovna mesta morajo vključevati zaposlitev za polni delovni čas, 40 ur tedensko oz. delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti po Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Katera vrste zelena delovna mesta so mišljena v javnem pozivu Zavoda?

Zelena delovna mesta so v pozivu kategorizirana glede na prispevek  k trajnostnim praksam oziroma, po napotku Zavoda, glede na »odtenek zelenosti«. Kot dodatno dokazilo s strani delodajalca se upoštevajo pridobljeni standardi in certifikati (npr. ISO 14 001, EMAS). Med merili pa se presojajo tudi proizvodi in storitve delodajalca ter aktivnosti, ki so v skladu s podnebnimi in okolijskimi cilji. Pri tem je javni poziv omejen na določene dejavnosti. Celoten seznam lahko najdete tukaj.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Zelena delovna mesta bodo financirana tudi v primeru določenih neprofitnih organizacijskih oblik

Javno povabilo spodbuja zelena delovna mesta tudi v primeru poslovanja kot društvo, združenje, ustanova, zavod ali mladinski svet.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja