Go to Top

Zaščitne maske izdelujejo socialno odgovorni podjetniki

Zaščitne maske so v času izrednih razmer lahko dodaten produkt v ponudbi podjetij. Poleg tega pa je šivanje zaščitne maske lahko tudi dober način izkazovanja solidarnosti s strani zaposlenih v različnih podjetjih, samozaposlenih in tistih ki so na čakanju. Te zaščitne maske sicer niso takšne, ki bi jih namenili zdravstvenim delavcem, a lahko v določeni meri tudi pomagajo pred okužbami. Tako jih lahko koristite med obiskom v trgovini, delavci jih lahko nosijo na poti na delo in vsak med nami pri enostavnem čiščenju doma. Te zaščitne maske tudi zmanjšajo povpraševanje po certificiranih maskah, ki so nujno potrebne in iskane za zdravstvene delavce.

Informativni izračun plače

Šivanje zaščitne maske je način izkazovanja »družbene odgovornosti«!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Šivanje mask zaposlenih v podjetjih ali samozaposlenih s pravimi znanji in spretnostmi predstavlja dobro mero solidarnosti in skrbi za svojo okolico. S takimi vsebinami se lahko podjetniki tudi predstavljajo navzven, bodisi na socialnih omrežjih ali spletnih straneh, ter gradijo svojo blagovno znamko in dobro ime. Tako ta podjetja kažejo, da še vedno delujejo in da so še vedno prisotna.

Mnogi podjetniki in podjetja, ki ste bili v trenutnih razmerah prisiljeni v prenehanje poslovanja, lahko torej svoj obstoječi asortiman poskusite nadgraditi z novim produktom. Pred tem je seveda dobro preučiti materiale, ki so na voljo, izdelati poslovni načrt in finančno kalkulacijo – če nameravate zaščitne maske tudi prodajati. Seveda, opozarjamo tudi na do-registracijo ustrezne dejavnosti ter izpolnjevanje ostalih zakonskih določil.

Zaščitne maske predstavljajo začetek vaše podjetniške poti? Imate določena vprašanja, v zvezi s knjigovodstvom za popoldanski s.p.? Potrebujete zanesljiv računovodski servis? Pišite nam na data@data.si!

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Tudi Evropska komisija pozna družbeno odgovornost podjetij kot koncept, po katerem podjetja v svoje poslovanje vključujejo reševanje družbenih in okolijskih vprašanj v svoj vsakdan. Še več, velika podjetja morajo po veljavni zakonodaji celo poročati o njih v letnih poročilih.

Šivanje zaščitne maske je priporočljivo izvajati po navodilih in priporočilih!

Če se lotite šivanja mask, je priporočljivo da sledite navodilom, ki so ga izdali mladi zdravniki Slovenije. Tako kljub temu, da sešite maske ne ustrezajo industrijskim standardom, lahko zagotovite, da je sešita maska čim bolj učinkovita in praktična za uporabo.

Navodila je izdal tudi UKC Ljubljana. Na voljo so na tej povezavi.

Izdelave zaščitnih mask smo se po teh navodilih lotili tudi svetovalci v DATA d.o.o.!

zaščitne maske

 

Priložnost za trgovine z metražnim blagom

Priporočila mladih zdravnikov nalagajo, da se za šivanje zaščitne maske uporablja bombaž ali drug material, ki omogoča pranje izdelane maske v pralnem stroju na najmanj 60 °C ali 95 °C. Iz istega razloga je priporočljivo, da se namesto elastik uporabijo trakovi, saj elastike niso pralne. Iz praktičnih vidikov nekateri predlagajo celo uporabo več slojev tetraplenic. Za čiščenje takšnih mask naj bi uporabljali navadne pralne praške. Suho masko se mora na koncu prelikati s likalnikom.

Trenutna situacija je vsekakor tudi priložnost za trgovine z metražnim blagom, ki omogočajo spletno prodajo. Vendar pozor – spletna trgovina mora paziti na uredbo o varovanju osebnih podatkov.

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 7776 280 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja