Go to Top

Zaščitna oprema ni več oproščena plačila DDV!

Zaščitna oprema in medicinska oprema ni več oproščena plačila DDV, opozarjajo na FURS-u! Pri tem poudarjajo, da pridobitve iz drugih držav članic in domače dobave medicinske in zaščitne opreme od vključno 1. 8. 2020 dalje niso oproščene plačila DDV. Uvoz medicinskih pripomočkov in zaščitne opreme iz tretjih držav pa je oproščen carin in DDV do 31. 10. 2020.

Informativni izračun plače

Delodajalci, zaposlujete vsaj 5 oseb in bi želeli za nakup zaščitne opreme pridobiti državno pomoč? Še vedno so za nakup zaščitne opreme na voljo nepovratna sredstva pri Slovenskem podjetniškem skladu. Potrebujete pomoč pri pripravi vloge? Pišite nam na [email protected]!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zaščitna oprema je bila zaradi COVID-19 do 1.8.2020 oproščena DDV

Potrebujete davčno svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Pridobitev in dobava zaščitne opreme in medicinske opreme je bila od 13.3.2020 do 31.7.2020 oproščena plačila DDV. Slednje je veljalo za pridobitev in dobavo opravljeno na ozemlju Slovenije. Podlaga za oprostitev je bil 62.b člen ZIUZEOP-A. Ker ta ukrep ni bil podaljšan, oprostitev plačila DDV od 1.8.2020 ne velja več. Za uvoz medicinskih pripomočkov in zaščitne opreme pa je bila podaljšana začasna oprostitev carin in DDV do 31. 10. 2020.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Zaščitna oprema – nepovratna sredstva za MSP!

Do 31.10.2020 lahko mikro, mala in srednje velika podjetja še vedno pridobite nepovratna sredstva za nakup zaščitne opreme. Osnovni pogoj je, da zaposlujete vsaj 5 oseb na dan oddaje vloge na javni poziv. Zaščitna oprema, ki je predmet sofinanciranja:

  • pralne obrazne zaščitne maske,
  • obrazne zaščitne maske za enkratno uporabo,
  • zaščitne rokavice,
  • razkužila,
  • brezstični termometri za merjenje telesne temperature.

BRUTO NETO PLAČA

Zaščitna oprema se sofinancira do 100%, glede na mejne vrednosti, določene z javnim pozivom. Posamezno podjetje lahko pridobi do največ 9.999 EUR nepovratnih sredstev.

Vir: FURS

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja