Go to Top

Zaščitna oprema ni oproščena DDV!

Zaščitna oprema ni oproščena DDV, opozarjajo na FURS-u! Pri tem poudarjajo, da pridobitve iz drugih držav članic in domače dobave medicinske in zaščitne opreme od vključno 1. 8. 2020 dalje niso oproščene plačila DDV. Uvoz medicinskih pripomočkov in zaščitne opreme iz tretjih držav pa je oproščen carin in DDV do 31. 10. 2020.

Informativni izračun plače

Delodajalci, zaposlujete vsaj 5 oseb in bi želeli za nakup zaščitne opreme pridobiti državno pomoč? Še vedno so za nakup zaščitne opreme na voljo nepovratna sredstva pri Slovenskem podjetniškem skladu. Potrebujete pomoč pri pripravi vloge? Pišite nam na data@data.si!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zaščitna oprema ni oproščena DDV,  je pa bila zaradi COVID-19 do 1.8.2020 oproščena DDV

Zaščitna oprema ni oproščena DDV – nepovratna sredstva za MSP!

Do 31.10.2020 lahko mikro, mala in srednje velika podjetja še vedno pridobite nepovratna sredstva za nakup zaščitne opreme. Osnovni pogoj je, da zaposlujete vsaj 5 oseb na dan oddaje vloge na javni poziv. Zaščitna oprema, ki je predmet sofinanciranja:

  • pralne obrazne zaščitne maske,
  • obrazne zaščitne maske za enkratno uporabo,
  • zaščitne rokavice,
  • razkužila,
  • brezstični termometri za merjenje telesne temperature.

Slovenski podjetniški opozarja, da bo javni poziv ostal odprt do 31.10.2020, a sporoča, da bodo sredstva prejeli le prijavitelji do izpolnjene kvote 10 mio EUR. Vloge se obravnavajo po vrstnem redu in po načelu »kdor prvi vloži popolno vlogo, prvi prejme sredstva«. Tako obstaja verjetnost, da sredstev ne bo dovolj za vse prejete vloge, še posebej za tiste, ki smo jih prejeli zadnje dni oz. jih bomo šele prejeli.

Namen javnega poziva je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja v času epidemije COVID19 oz. po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

BRUTO NETO PLAČA

Zaščitna oprema se sofinancira do 100%, glede na mejne vrednosti, določene z javnim pozivom. Posamezno podjetje lahko pridobi do največ 9.999 EUR nepovratnih sredstev.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja