Go to Top

Zaščitna maska: država vnovič brezplačno deli maske podjetjem

Zaščitna maska: država vnovič brezplačno deli maske podjetjem - Data d.o.o.

Zaščitna maska je nepogrešljiv del vsakdana za mnoge zaposlene. Ker epidemija ne kaže znakov umirjanja, bo država z namenom omiljenja posledic zdravstvene krize vnovič brezplačno delila zaščitne maske podjetjem. Tudi tokrat so te na voljo samostojnim podjetnikom in mikro družbam.

Informativni izračun plače

Podjetje DATA, d.o.o. je prava odskočna deska za vašo podjetniško idejo! Pri nas za vse bodoče podjetnike organiziramo brezplačne webinarje in spletna predavanja, na katerih vam pomagamo izpiliti poslovno priložnost in vam predati vse potrebno znanje za ustanovitev podjetja. Če poslovno idejo že imate in bi jo radi spremenili v posel, se potemtakem oglasite na naši DATA točka SPOT registracija, kjer bomo vaše podjetje odprli kar brezplačno. Za več informacij v zvezi z odpiranja podjetja nam lahko pišete na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zaščitna maska kot obvezna oprema za delovni proces!

Po Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1) imajo delodajalci pravico in dolžnost, da podajo delavcem takšna delovna navodila, ki bodo v največji mogoči meri preprečila širjenje virusa v podjetju in okužbo zaposlenih. Sem tako sodi tudi odredba, da se med delovnim procesom nosi zaščitna maska.

Pri tem morajo zaposleni zahteve in navodila delodajalca v zvezi z izpolnjevanjem pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja upoštevati. Delodajalec pa mora zagotavljati ustrezno osebno varovalno opremo, kamor med drugim sodi tudi zaščitna maska.

Zaščitna maska je pomemben del zagotavljanja varnosti za zaposlene v majhnih in mikro podjetjih, kot tudi za samozaposlene!

5 milijonov zaščitnih mask je na voljo v okviru javnega poziva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Na poziv brezplačna zaščitna maska se sicer lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje!

Zaščitne maske so v okviru poziva na voljo:

  • mikro podjetjem in samozaposleni z od 1 do 4 zaposlenimi,
  • vlogo za pomoč morate oddati na spletni strani Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).
  • odobrene bodo le pravočasno oddane vloge.

Zaščitna maska za podjetja: kje prevzeti zaščitne maske?

Upravičenci bodo prevzeli brezplačne maske na tisti območni OZS, na območju katere imajo sedež podjetja.

Pravni nasvet

Zaščitna maska za podjetja: poziv odprt le do 22. januarja 2021!

Vlogo lahko oddate do 22. januarja 2021. Pod pogoji, določenimi v javnem pozivu, se razpis lahko zapre prej ali pa podaljša, in sicer glede na razpoložljivo zalogo zaščitnih mask.

Brezplačna zaščitna maska ni na voljo tistim, ki so pomoč prejeli novembra 2020!

Prijavitelji, ki so že prejeli zaščitne maske na podlagi prvega javnega poziva v novembru, tokrat do zaščitne opreme niso upravičeni, razen če bo povpraševanje manjše in bo še katera zaščitna maska ostala na voljo.

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja