Go to Top

Začnite podjetniško pot z minimalnimi stroški

Pomanjkanje sredstev marsikoga odvrne od uresničitve (ali poskusa le-te) zanimive in inovativen poslovne ideje. V dnevnih novicah iz sveta podjetništva odmevajo milijonski vložki in prevzemi start-upov v ZDA, kar mnoge še dodatno demotivira, da bi vsaj poskusil. Najbrž se velika večina podjetniških entuziastov in inovatorjev na svojem začetku ne koplje v denarju, zato vam bodo zanimivi nasveti, kako “startati” z minimalnimi stroški

Začnite podjetniško pot z minimalnimi stroškiNe zaplavajte v neznano

Vsaj ne na začetku, ko vam (še) ni postlano z rožicami. Svojo idejo in posel “zožajte” na profesijo, katero najbolj obvladate. Tak ose boste lahko najbolj zanesli nase in svoje znanje, manj pa boste odvisni od zunanjih dejavnikov.

Razlikujte med “nujno” in “ne tako nujno”

Ker je potrebno biti pazljiv na vsak evro, se je potrebno osredotočiti na “nujne” (neizbežne) izdatke oziroma stroške, “ne tako nujne” pa pustiti obstrani za boljše čase.

Zavihajte rokave

Tu se boste še kako zavedali reka “brez dela ni jela”, kajti (predvsem samostojni podjetniki) na začetku svoje podjetniške poti boste prepuščeni sami sebi in boste prisiljeni opravljati vse mogoče naloge in dela. Količina delovnih ur in stresa bo precej visoka, vendar se trdo delo in znanje (z nekaj sreče) vedno obrestujeta!

Vsem povejte o vašem podjetniškem podvigu

Kaj pa imate za izgubiti? Glede na to, da si ne morete privoščiti televizijskih oglasov med prenosi Lige Prvakov in gigantskih panojev, je to zagotovo zanesljiva in predvsem najcenejša oblika promocije. Ne pozabite tudi na elektronska sporočila in družbena omrežja!

Imate idejo? Kar na dan z njo, pri vsem ostalem pa vam lahko pomagamo v podjetju Data d.o.o. Pri nas lahko brezplačno ustanovite podjetje, še pred samo ustanovitvijo pa lahko koristite do 30 ur brezplačnega svetovanja. Za uvodni sestanek nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na data@data.si

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja