Go to Top

Vulkanizerstvo: Kako do zaslužka z menjavo gum?

Vulkanizerstvo je dejavnost, ki se ukvarja s prodajo, nameščanjem, popravilom in predelavo avtomobilskih gum. Za vulkanizerje sta vsako leto pomembna predvsem dva datuma – 15. marec in 15. november. Takrat morajo namreč vsi šoferji poskrbeti, da imajo na svojih vozilih ustrezne pnevmatike. Vulkanizerstvo je torej dejavnost, ki lahko odlično dopolni storitve, ki jih nudite v vaši avtomehanični delavnici.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako registrirati podjetje?

Več informacij

Če avtomehanično delavnico že imate in ste torej že poskrbeli za ustrezno registracijo podjetja, lahko vulkanizerstvo registrirate kot dodatno dejavnost. Doregsitracija podjetniških dejavnosti pa je na VEM točki Data popolnoma brezplačna.

V primeru, da podjetja še nimate, ga boste morali najprej ustanoviti. Brez skrbi, postopek za ustanovitev podjetja je enostaven in prav tako brezplačen. Natančno ga tedensko predstavljamo na Skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Katero šifro dejavnosti izbrati za vulkanizerstvo?

vulkanizerstvoDa bo vaše vulkanizerstvo ustrezno registrirano, morate pri ustanovitvi podjetja izbrati za to predpisano šifro dejavnosti. Te se izbirajo iz Standardne klasifikacije dejavnosti (2008). Ustrezna je šifra 45.200 Vzdrževanje in popravila motornih vozil. Sem med drugim sodi vzdrževanje in popravila motornih vozil, kjer najdemo tudi popravilo, montažo in zamenjavo zračnic in plaščev ter uravnoteževanje koles.

Potrebovali boste obrtno dovoljenje

Vulkanizerstvo pa sodi med t. i. obrtne dejavnosti. Preden začnete opravljati dejavnost, morate torej pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pridobiti obrtno dovoljenje. Pogoj za njegovo pridobitev pa je ustrezna izobrazba. Za vulkanizerstvo zadostuje ustrezna nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK). O pridobivanju NPK smo pisali v prispevku Pridobivanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Na to, da boste potrebovali obrtno dovoljenje, vas bodo sicer ob registraciji podjetja opozorili referenti VEM točke Data, ki vam bodo pri tem tudi strokovno svetovali.

Zato ne odlašajte. Če želite z menjavo gum še to jesen dodatno zaslužiti, na VEM točki Data registrirajte ustrezno dejavnost. Za rezervacijo termina pokličite na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja