Go to Top

Vozniki! Kakšne spremembe nas čakajo letos?

Vozniki – več sprememb na področju mobilnosti

Vozniki – za voznike v Sloveniji se v letošnjem letu predvideva nekaj sprememb. Ste mogoče tudi vi med tistimi vozniki, ki boste morali zamenjati vozniško dovoljenje? Bi potrebovali pravni nasvet s področij delovnega, gospodarskega ali obligacijskega prava? Pri tem vam lahko pomagajo naši pravni svetovalci! Pokličite na 01/600-1530 ali pa nam pišite povpraševanje na data@data.si ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja.

Informativni izračun plače

Vozniki – vas čaka zamenjava vozniškega dovoljenja?

Ena pomembnejših sprememb, ki jo bodo deležni vozniki je menjava vozniškega dovoljenja. Vozniki, ki imajo še staro roza vozniško dovoljenje, ga bodo morali zamenjati za kartičnega. Skrajni rok za menjavo dovoljenja je sicer 19. januar 2023. A priporočljivo je, da dovoljenje zamenjate čim prej, saj se na upravnih enotah v zadnjih tednih veljavnosti roza vozniških dovoljenj pričakuje kaos. Že tako bo letos veliko menjav osebnih dokumentov, saj nekateri uporabljajo pretečene osebne izkaznice, ker čakajo na nove biometrične. Te naj bi se začele izdajati s koncem marca.

Registrirajte d.o.o. pri nas!

računovodsko svetovanje

Podjetniki, prijavite se na seminar Zaključna bilanca 2021!

E-vinjete s 1. februarjem

Vozniki, pozor tudi glede vinjet! Lanske letne vinjete (v obliki nalepke) so veljavne do vključno 31.1.2022. S prvim februarjem bo tako polno vzpostavljen sistem elektronske vinjete. Do konca meseca januarja bi naj prek portalov začel v polnosti delovati tudi avtomatiziran sistem preverjanja registrskih tablic s plačano vinjeto.

Preverite še ostala izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Vozniki – trije novi zakoni?

Ministrstvo za infrastrukturo želi skozi parlamentarni postopek spraviti tri zakone. Novela zakona o voznikih med drugim predvideva, da bodo lahko vozniki z B kategorijo na poenostavljen način pridobili vozniško dovoljenje za kategorijo A1 (motorna kolesa do 125 ccm). Prav tako pa bi po noveli poenostavili proces za mladoletnike, ki želijo pridobiti izpit za kategorijo AM (moped). Bistvena sprememba zakona o cestah bi bila oz. bo omejitev glede postavljanja objektov ob cestah. S tem želijo predvsem omejiti oglaševanje z velikimi plakati. Tretji pomembni zakon pa bi uredil državno poroštvo za graditev posameznih odsekov na 3. razvojni osi, za temeljito rekonstrukcijo odseka Koseze – Kozarje vključno z novim viaduktom in za odseka bodoče hitre ceste na trasi Ptuj – Ormož.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja