Go to Top

Ukrepi v Sloveniji, kateri veljajo?

Ukrepi v Sloveniji še vedno trajajo, podatki pa kažejo, da epidemija sicer zelo počasi, a vztrajno upada. Glede na trenutno stanje je Slovenija v oranžni fazi, ki je s prejšnjim tednom prinesla tudi nova pravila.  Nekateri ukrepi v Sloveniji so se spremenili, nova so tudi pravila glede obveznega testiranja zaposlenih.

Informativni izračun plače

DATA d.o.o. vam pomaga pravno postopati v času koronskih ukrepov v Sloveniji in vam nudi informacije o poslovnih novostih.

Za vas pripravljamo spletne novičke, na katere se lahko brezplačno prijavite tukaj. Preberite tudi, katere  oblike pomoči lahko pričakujemo in kateri ukrepi se podaljšujejo do marca 2021. Pri podjetju DATA d.o.o. pa so vam na razpolago strokovnjaki s področja podjetništvaprava in financ, ki vam lahko svetujejo na vaši poslovni poti.

Pišite nam na data@data.si za vašo ponudbo za svetovanje!

Informativni izračun dohodnine

Ukrepi v Sloveniji: je nošenje maske še vedno obvezno?

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Ukrepi v Sloveniji se še niso povsem sprostili. Uporaba maske je obvezna v vseh zaprtih javnih krajih in v odprtih javnih krajih, če ni mogoče ohranjati medosebne razdalje dveh metrov, v osebnih vozilih ter v javnem potniškem prometu. Ukrep nošenja maske pa je lahko učinkovit le ob pravilnem nošenju maske. Ob nepravilnem nošenju maske je po Zakonu o nalezljivih boleznih predvidena kazen od 400 do 4000 evrov.

Informativni izračun za normirance

Ukrepi v Sloveniji, ki so se sprostili in tisti, ki še vedno veljajo

Nekateri ukrepi v Sloveniji so se sprostili, V zadnjem tednu je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi, poleg tega je ponovno dovoljeno prehajanje občinskih in regionalnih meja. Med ukrepi v Sloveniji, ki so še aktualni, pa je omejitev gibanja med 21. in 6. uro. Le ta ne vključuje primerov, kadar gre za:

  • odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,
  • prihod na delo, odhod z dela in izvajanje nujnih delovnih nalog,
  • dostop in nudenje storitev za nujne primere,
  • opravljanje storitev dostave hrane ali zdravil,
  • potovanja oseb, ki so vstopile v Republiko Slovenijo z namenom tranzita čez ozemlje Republike Slovenije v sosednjo državo ali do svojega prebivališča v Republiki Sloveniji.

Informativni izračun dnevnice

Ukrepi pri prehajanju državnih mej

Ukrepi v Sloveniji se razlikujejo od ukrepov v drugih državah. Pri prehajanju državne meje veljajo določene omejitve, odvisne od tega, iz katere države prihajate v Slovenijo. Na podlagi ocen epidemološkega stanja v posamezni državi, ki jih predloži NIJZ, vlada določa sezname držav, za katere veljajo različni ukrepi pri vstopu v Slovenijo. Pri načrtovanju poti v tujino je zaželeno, da spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ukrepi v Sloveniji pa so tisti, katere je poleg priporočil NIJZ potrebno upoštevati ob vrnitvi v Slovenijo.

Pravni nasvet

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan 21.2. je bilo 744, kar je malenkost več kot dan prej (740), pred tem pa smo dva dni zaporedoma bili priča upadu števila sedemdnevnega povprečja obolelih: 768 (18.2.), 748 (19.2.).

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja