Go to Top

Preverjanje turistične destinacije preko platforme Re-open EU

Preverjanje turistične destinacije na območju EU -COVID pogoji in trenutno epidemiološko stanje

Preverjanje turistične destinacije za trenutno veljavne ukrepe in tveganja povezana z epidemijo koronavirusom je postalo veliko lažje za poletna potovanja v državah članicah Evropske unije. Preverite pogoje za vstop v določeno državo, možnost vstopa državljanov tretjih držav in druge omejitve preko »Re-open EU«. »Re-open EU« je spletna platforma Evropske Komisije, kjer lahko preverite, v kateri državi članici lahko varno potujete.

Informativni izračun plače

Korona virus vpliva na celotno gospodarstvo. Delodajalci, veste katere ukrepe lahko koristite za blažitev posledic koronavirusa in kakše so vaše možnosti pri urejanju delovno-pravnih razmerij z zaposlenimi? Pišite nam na data@data.si ali pokličite na 01 6001 528 in za nasvet vprašajte naše pravnike!

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

Podjetje Data d.o.o. – Vaš računovodski servis, po Vaši meri!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Pri podjetju Data d.o.o. nudimo unikatne, inovativne in prilagojene računovodske rešitve za Vaš posel ali podjetje. Smo tudi vstopna točka za informacije povezane s podjetništvom in za začetne korake pri Vaši podjetniški ideji.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

S katerimi informacijami razpolagate za preverjanje turistične destinacije preko »Re-open EU«?

Preverite lahko ali je vstop v državo pogojen s karanteno, kako je z vstopom državljanov tretjih držav, ali potrebujete zdravniško spričevalo za vstop, ali je gibanje po izbrani državi morda omejeno, s katerim prevoznim sredstvom je možen vstop. Opisana je tudi dostopnost nastanitvenih obratov in podobno.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Zakaj potrebujemo enotno spletno platformo za digitalno preverjanje turistične destinacije?

Ponovno odpiranje držav članic ne poteka na enak način in tveganja povezana s koronavirusom niso enaka povsod. Tako je preverjanje turistične destinacije pomembno za vsakega, ki namerava ali planira potovanje v času poletnih dopustov. Poleg tega si veljavni ukrepi v posameznih državah članicah razlikujejo. Razlikujejo se tudi priporočila za varno potovanje med državami.

Preberite tudi – Koliko bo znašala minimalna plača v 2022?

Preverjanje turistične destinacije in spletna stran z vsemi relevantnimi podatki to je »Re-open EU«

Evropska Komisija skuša na spletni platformi »Re-open EU« olajšati Evropejcem preverjanje turistične destinacije pred potovanji. Na enem mestu je skušala zajeti ažurne informacije o odpiranju mej in dostopnosti prevoza in turističnih kapacitet v vsaki posamezni državi članici. Spletna stran Re-open EU bo vključevala tudi praktične informacije držav članic o omejitvah potovanja in javnega zdravja. Tam lahko najdete tudi podatke za veljavne varnostne ukrepe v določeni državi članici, kot so fizična distanca ali zahtevi po nošenju obraznih mask.

Evropska Komisija sporoča, da je glavni namen  portala z enotnimi in preglednimi vsebinami za preverjanje turistične destinacije, omogočati Evropejcem sprejemati odgovorne, informirane in varne odločitve glede tveganj, povezanih s koronavirusom med letnimi počitnicami. Platforma je lahko tudi inspiracija za razvoj inovativnih rešitev za gostince in nastavitvene obrate ter skupnosti po celotni Evropi.

Kako se izpolni UPN plačilni nalog?

Portal »Re-open EU« ima različico tudi v mobilni verziji!

Poleg »Re-open EU«, je Komisija lansirala tudi digitalno kulturno platformo pod imenom Europeana. Ta spletna platforma je namenjena odkrivanju vseh krajev in kotičkov držav članic EU. Potovanja lahko planirate s pomočjo umetniških instalacij, fotografij in virtualnih potovanj s 3D vizualizacij.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja