Go to Top

Turistične bone lahko izkoristite le še do konca junija!

Turistične bone lahko koristimo do 30. junija

Turistične bone lahko upravičenci izkoristijo do konca junija 2022. Glede na to, da so se epidemiološke razmere izboljšale, ni pričakovati, da bi se veljavnost turističnih bonov podaljšala. Kakšno turistično sezono lahko pričakujemo?

Informativni izračun plače

Turistične bone prejeli v času epidemije

Poletna turistična sezona bo po dveh letih epidemije, letos najverjetneje nekoliko drugačna. Večino ukrepov smo opustili, nazadnje obvezno uporabo mask v zaprtih javnih prostorih. Le še slaba dva meseca lahko torej koristimo turistične bone oz. bone21. Leta 2020 je vlada sprejela paket ukrepov, ko so vsi polnoletni državljani prejeli turistične bone v vrednosti 200 evrov. Nepolnoletni so prejeli bon v vrednosti 50 evrov. Te turistične bone lahko izkoristimo le pri ponudnikih turističnih namestitev. Lani pa so polnoletni državljani prejeli bon za 100 evrov (t.i. BON 21). Te »turistične bone« lahko izkoristimo tudi v restavracijah, barih, knjigarnah, muzejih, na koncertih, ob ogledu razstav, najemu športne opreme, obisku športnih klubov ter zabaviščnih parkov ter smučarskih centrov.

Želite odpreti s.p.? Prvi korak je klic na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres za leto 2022 bo višji kot lani!

Turistične bone lahko koristite do 30. junija!

Glede na to, da se razmere glede covida-19 veliko boljše ter vse dejavnosti obratujejo normalno, ni pričakovati, da bi se veljavnost bonov podaljšala. Če bonov še niste izkoristili, lahko turistične bone in BON21 unovčite do 30.6.2022. Zadnji dve leti so turistični boni reševali slovenski turizem. Od julija naprej bo situacija nekoliko drugačna. A glede na to, da so epidemiološke razmere precej boljše, lahko pričakujemo, da se bo letos ponovno povečal delež tujih gostov. Je to priložnost za oddajanje sob? Prijavite se na naš seminar, kjer boste izvedeli, ali se vam bolj izplača oddajati kot sobodajalec ali odpreti s.p.?

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Do začetka maja unovčene tri četrtine sredstev

Začetek unovčevanja bonov je bil 19.6.2020. Do 2. maja letos je bilo po podatkih Fursa unovčenih 1.933.296 turističnih bonov. Turistične bone je izkoristilo nekaj več 94 % upravičencev. Je pa skupna vrednost unovčenih turističnih bonov znašala dobrih 272 milijonov evrov, kar je približno 76 % sredstev, ki so bile namenjene za bone iz leta 2020. Delež unovčenih bonov 21 pa je okrog 95 %. Od začetka unovčevanja 16.7.2021 do 2.5.2022 jih je bilo porabljenih dobrih 130 milijonov evrov od rezerviranih 187 milijonov evrov, se pravi 70 % vseh predvidenih sredstev za bone21. Če vas zanima, koliko bonov vam je še ostalo, se obrnite na Furs.

Sledite podjetju Data tudi na Facebooku, Linkedinu, Twitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja