Go to Top

Turistične bone lahko izkoristite le še nekaj dni!

Turistične bone lahko koristimo do zadnjega junija

Turistične bone in bone21 lahko izkoristimo samo še nekaj dni. Zadnji dan, ko je še možno koristiti turistične bone je četrtek, 30. junij. Za tiste, ki ste čakali do zadnjega, še enkrat poglejmo, kje lahko koristite turistične bone oz. bone21 ter kako preverite, koliko vam jih je še ostalo!

Želite odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

Turistične bone smo lahko koristili v času epidemije

Tudi uradno smo zakorakali v poletje in letošnja poletna turistična sezona bo nekoliko drugačna kot sta bili prejšnji dve. Ukrepi so se sprostili, turistične bone in bone21 pa lahko upravičenci koristijo zgolj do konca meseca junija.

Informativni izračun plače

Z boni se lahko plačajo storitve, ki so opravljene do zaključka veljavnosti bonov

S Fursa so opozorili, da lahko turistične bone oz. bone21 uporabite za storitve, ki bodo opravljene do zaključka veljavnosti bonov. To tudi pomeni, da se bo v sistem Finančne uprave za unovčevanje bonov (sistem eDavki) kot zadnji datum lahko vnesel 30. junij 2022. Če bodo storitve (na primer nočitve) opravljene pred in po tem datumu, lahko turistične bone (in bone21) kot plačilo uporabite le del letovanja, ki je do 30. junija 2022. Preostanek pa se plača z drugimi plačilnimi sredstvi.

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Turistične bone lahko porabite za nočitev

Turistične bone lahko porabite za nočitev oz. nočitev z zajtrkom, bone21 pa za širše storitve v turizmu, kulturi, športu in gostinstvu. Polnoletne osebe s stalnim bivališčem v Sloveniji so prejele turistične bone v vrednosti 200 evrov in bone21 v vrednosti 100 evrov. Mladoletniki pa so tako turistične bone kot bone21 dobili v vrednosti 50 evrov. Največ turističnih bonov je bilo unovčenih v Piranu, Kranjski Gori in Moravskih toplicah.

Preberite tudi – Kako do izpisa o delovni dobi?

Boni21 za več dejavnosti

Če lahko turistične bone uporabimo samo za nočitve (z zajtrkom), so boni21 lahko porabljeni »širše«. Poleg nočitev se lahko porabijo v kulturi, športu in gostinstvu. In prav v gostinstvu je bila porabljenih skoraj polovica bonov21. Tretjino smo porabili v turizmu, 12 % v kulturi in 7 % v športu. Če želite preveriti, koliko bonov vam je še ostalo, to najlažje naredite v mobilni aplikaciji eDavki. S Fursa namreč opozarjajo, da so čakalne dobe v klicnem centru v zadnjih dneh dolge!

Sledite podjetju Data tudi na Facebooku, Linkedinu, Twitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja